Niin. Kun nyt muistais vaan, että millon ja mitä. Jos vaan tekisin radikaalisti ja tiivistäisin ihan sekametelisopaksi viime viikkojen treenien kohokohdat. Tai jotain sinnepäin.

Yo:n nurtsilla käytiin joku sunnuntai, sieltä jäi mieleen parhaiten Starfacen elämän ensimmäinen (lähes) oikeaoppisesti suoritettu hyppynouto. Yhteensä kolmella toistolla selvittiin, ensin jätin Starn kapula suussa esteen toiselle puolelle ja kutsuin luo, toka kerralla vissiin sama(?) ja kolmannella homma jo onnistui. Itellä oli vaan käskyjen ajoittamisessa häikkää, mutta koira osas hommansa.

Noin viikko sitten käytiin reenaan Jennan ja Raimon seurassa Kuikulla, säädettiin kaikenmoista. Erityissyynissä olivat ruutu, voin luoksarin maahanmeno ja tunnari. Okei, keskityttiin kyllä muihinkin, mutta nuo kolme nyt erityistärkeitä.
Ruutu alkaa hahmottua jo entistä paremmin Staralle. Varsinkin nyt kun sain tietää, että sen oikea koko on kolme eikä kaksi neliömetriä.. Heh. Sheippaus on tuottanut tosi hyvää tulosta ja Starbucks on aina ihan vaahtona juoksemassa ruutuun ilman mitään käskyjä.
Luoksetulon maahanmeno on nyt täysprojekti. Liian hidas + vino melkeen aina. Tätä teetänkin nyt lenkkien ohessa usein, esim. ennen metsään vapauttamista Star saa suorittaa vauhdista maahanmenon. Onnistuneesti. Muuten ei vapaus koita.
Tunnaria ollaan tehty nyt lähinnä yhdellä kapulalla ja opeteltu oikeaa otetta, tuo kun on niiiin hankalan mallinen pikkupalikka. Ronskisti vaan tökkään tunnaripalikan Staran suusta jos se töröttää sieltä miten sattuu, sitten vaan uus yritys. Muutaman toiston enää tarvii, että nappaa tiukempaan otteeseen palikan, jee. Kuikulla otin eka kertaa nyt toisen minulta haisemattoman kapulan kaveriksi. Stra hämääntyi ensin, mutta sain parin kerran jälkeen taottua karvaiseen päähän, että se on se mun hajuinen joka tuodaan. En nyt pidä kiirettä tuon osion kanssa, nenä kyllä eläimellä pelaa. Ote harjoitellaan eka valmiiksi, kunhan oppii sitten olemaan härppimättä muita kapuloita..
Sitten häärättiin kaikkea muutakin, mm. seuraamista (josta videomatskua by Jenna tässä ) ja normaalia noutoa. Niin!! Kun koira ei sitä vieläkään osaa vaikka se TK2 jotenki ihmeesti saatiin.. No siis metskuahan meidän pitäis jo opetella, mutta ajattelin kuitenkin saada oikean noutoliikkeen supervarmaksi ja hyväksi ennen kuin aletaan metskua reenata urakalla. Ja kuten huomata saattaa, ei tuo nouto todellakaan klaaraa vieläkään joka kerta


c jena

Kotosalla ollaan treenailtu joka päivä jotain, kaukojen m-s vaihtoja varsinkin. Hommahan alkaa pelittää!! Star ei liiku läheskään enää niin usein kun tietää, ettei palkkaa heru jos etutassut liikahtaakaan. Heoooo, ehkä nää saadaan kondikseen puolessa vuodessa..
Ruutua tehtiin tänään takapihalla, oli tosi kivaa taas. Välillä meinas parta hujahtaa takavasemmalle, mutta kun naksua ei herunut niin uusiks. Vois pian alkaa liittään sitä seisomiskäskyä sekottaan pakkaa vähän lisää..
Kyllä tää vähempi treenailu on tehny molemmille ihan hyvää. Staralla pian alkaa juoksutkin, niin jää kunnon treenimeiningit vieläkin vähemmälle. Vaan kyllä tytöstä lähtee potkua kun otetaan aamulenkin yhteydessä kentällä seuraamisia tmv. hihnapalkalla! Ihan mahtavaa, että Staralla on nyt viimein sytyttäny nuo taisteluleikit :)

ps. Ainiin! Unohdin kertoa mun viime viikonlopun Kokkolan reissusta. Starba ei ollu mukana, mutta sunnuntai oli silti erityisen koirantäyteinen päivä.. Tarkemmin sanottuna holskuntäyteinen päivä ;) Aijaijaij kun poltteleeee