Hyttyset ja koira on viime aikoina käyny hermon päälle.

Maanantaina olisi pitänyt olla ohjatut treenit, mutta Jennan kanssa todettiin sitten kierrettyämme Kuivasjärven lähialueet, ettei taida tänään treenejä olla. Treenattiin sitten keskenään yon nurtsialueella jonkun aikaa.
Tein joitain pikkujuttuja Starban kans, mm. kaukot m-i vaihdoilla ja noutoa tekniikan osalta + Jennan avustamana vauhtinoutona. Ihan ok. Kaukojen vaihdoista en varmaan koskaan vauhdikkaampia saa, kai nuilla nykysillä joitain pisteitä ropisee..
Paikkamakuu tehtiin piilossa. Tai siis ensin vahdin Ramia kun Jenna oli piilossa 3min., tosin olin käskenyt Staran makaamaan viereen. Siinä se törötti melkeen 4min. palkatta. Raukka oli ihan innoissaan kun vapautin sen, luuli saavansa kunnon jättipalkat. Eheeii, uudestaan vaan maahan. Olin piilossa melkein 4min. ja Stara pysyi nätiski koko ajan. Sitten jättipalkka. Hyvä koira.

Nouto on ollut kyllä todellinen hermoja raastava asia viime päivinä. Eilen lopulta tajusin, että parasta treenata sitä vaan kun koira on nälkäinen ja itsellä ei ole pinna kireällä. Tekninen osio (kapulan nosto, eteentulo, luovutus) alkaa olla ihan ok toisinaan. Nostamista pitää nyt treenata siten, etten palkkaa Straata jos se ei ota kapulaa ekalla yrittämällä. Sillä kun inhasti meinaa parta tulla suuhun niin pitää oikeen sievästi asetella kapula suuhun, ja joskus jopa pudottaa se ja ottaa uusi ote. Eteentulo alkaa olla jo suora kapula suussa, mutta nyt ongelmaksi on kehkeytynyt liian löysä ote. Staran nostaessa katseensa minuun luovutusvaiheessa, kapula saattaa laskeutua taaemmas suussa, jolloin nausterin suu on apposen auki. Siinä helposti tulee sitten pureskelua. Pitää vaan nyt treenata erikseen tuotakin osiota.
 

Tänään illalla hyttysten täyteisen juoksulenkin jälkeen treenailtiin hiukan ruokapalkalla. Ensin sisällä kaket, normi OK. Sitten ulkona nouto x2, ihan OK. Vauhti ei ollut mistään kotosin, mutta se on sitte homma erikseen. Näitten jälkeen Avon luoksari, eka stoppi ei ollu tarpeeksi hyvä niin uusiksi vaan. Sitten tulikin ihan kiva pysäytys josta palkka. Sen jälkeen liikkeestä maahanmeno, josta kolmas toisto oli vasta tarpeeksi hyvä josta palkka.
Lopuksi BH-seuruu yhdesti, oli aika kaameeta. Tai siis menis kyllä varmaan helposti läpi, mutta virettä ei ollut tuossa seuraamisessa yhtään. Kontakti pysyi koko ajan jne., mutta plaah. Voin kuvitella miten käy kun tuo pitää vetää kahdesti peräkkäin ja henkilöryhmät vielä päälle..

Viime viikolla postilaatikosta löytyi paketti, josta paljastui upea pokaali ja hieno kortti kasvattaja Miinalta. Kiitos paljon!! Otin Starasta posekuvan surkealla pokkarikameralla, kun järkkäri on tällä hetkellä Jenkkilandiassa reissaamassa.

 

Oon tänään ja eilen ollu kyllä supertyytyväinen koiraohituksiin lenkeillä. Eilen oltiin Haukkiksen mailla lenkillä, ja vastaan tuli riiseni miehen kanssa. Stara oli irti (itseasiassa koko parituntisen lenkin ajan), mutta tämä vastaantuleva koira oli hihnassa. Kutsuin Starin vasemmalle puolelle ja ohitettiin iso haukkuva partakoira nätsästi :) Tänäänkin ohitettiin muutama koira Staran ollessa irti. Jeeejee, vihdoinki se on alkanut totteleen!! Onpahan joitaki asioita koulutuksellisessa puolessa, mihin voin olla tyytyväinen.