Eilen Stara vietti 2 vee-synttäreitään. En valitettavasti ollut hankkinut vauvalle mitään lahjaa, se tuskin olisi pitänyt arvossa mitään uutta lelua/pantaa/hihnaa tmv.. Herkuittakin sai synttärisankari jäädä, sen sijaan vietimme erittäin aktiivisen ja toiminnantäyteisen päivän. (Agikuvat cee Jenna)

 Aamupäivästä ajelin pihalla nurmikkoa kun huomasin pikkusiskoni kaverin, (ex)hoitokoirani Dumlen kanssa pyörätiellä. Kutsuin parivaljakon pihallemme, ja Staralla ja Dumilla oli kyllä iloinen jälleennäkeminen  :) Elukat saivat riehua aikansa ulkona, kunnes Dumppis väsähti. Stra olis kyllä jaksanut jatkaa heilumista..
Kuulin pari päivää sitten, että Dumlen perhe muuttaa syksyllä Luxemburgiin kolmeksi vuodeksi. Kauheeta, multa lähtee lastenvahtimistyö ja Staralta läähätyskaveri! Tänä syksynä tapahtuu aivan liikaa muutoksia..

Iltapäivästä oli aika suunnata nokka kohti Kuikkua, Jennan&hurttien luokse. Uuden bussilinjan valinta ei osoittautunut ainakaan vielä nopeammaksi, reilu tunti meni yliaikaa meidän harhaillessa Pateniemestä Kuivasrantaan.. Perille silti päästiin, onneksi.


Mun ja Staran tultua lähdettiin hallille aksailemaan. Aloitettiin irtoamisharjoituksella, jossa oli pieni radanpätkä jota mentiin kahdesta eri suunnasta. Radalla oli kolme hyppyä, mutkaputki, hyppy, suora putki ja hyppy.
Alussa oli jotain hämminkiä, etenkin "väärästä" suunnasta tullessa, mutta lopulta sujui ihan mallikkaasti. Oma liikkuminen taas syyniin ja lisäksi pitää saada Stara nopeammin haltuun, niin onnistuu nuo vaikeammatkin kulmat.
Otettiin Starin kanssa kepit myös pariin otteeseen. Hitaastihan meni kuin mikä, mutta ei ainuttakaan yritystä mennä väärästä välistä! Jeeesss, sitten kun se oppii tuon pujottelun varmaksi, voidaan lähtä lisäämään vauhtia masiinaan.

Käytiin läpi lisäksi puomi, A ja pitkästä aikaa pussi. Kontaktiesteillä 2on2off alkaa olla koiralla käpälissä jo melkolailla hyvin, varmuutta vaan lisää. Pussi meni myös hienosti, eka toistolla neiti vähän epäröi, mutta läpi meni. Loput kaksi sujui suhteellisen vauhdikkaasti.
Lopuksi otettiin hallissa yhteinen paikkamakuu piilossa 4min., tosin Stara taisi maata paikoillaan kaksinkertaisen ajan ? Pysyi pysyi, mutta se haistelu.. Ei haistellut maata, luojan kiitos, mutta käänteli päätään ja nuuski ilmaa. Oltiin piilossa hallin oven ulkopuolella ja ovessa on ikkuna, josta lopulta kurkkasin vihaisesti aina kun S alkoi pyöritellä päätään. Skarppasihan se sitten paremmin, kun odotti näkevänsä naamani uudestaan.

Aksojen jälkeen käytiin uittamassa Straa ja Ramia, mutta uintireissu ei kauaa kestänyt kun sade jo yllätti. Mentiin hetkeksi Jennalle ja pian olikin aika lähteä taas liikkeelle, tällä kertaa tokoilemaan yo:n nurtsille mm. SM-tokolaisten ja muiden parkkistreenaajien kanssa.
Sateen lakattua ilma oli mukavan viileä, vaikka aurinkokin vielä paistoi. Staralla oli ihan kelpo vire päällä ja saatiinkiin tehtyä onnistuneita liikkeitä ja liikkeiden pätkiä.
Liikkeestä maahan on tätä nykyä vauhdiltaan erinomainen (Staraksi). Otin pari toistoa, koska eka oli vino, mutta tokalla hyvä.
Luoksetulo oli joka toistolla überhyvä. En ottanutkaan kuin noin pari-kolme toistoa, mutta hyvä oli. AIniin paitsi ensimmäisellä kerralla Stara ei lähtenyt eka käskystä liikkeelle, sillä ihan vieressämme pystytettiin ruutua ja olihan siellä myös toinen koira jota piti kyylätä.. Mutta makeesti laukkas häiriön ohi! Ei puhettakaan,että kakara olis vuosi sitten voinut juosta tuntemattoman koiran vierestä mun luo.
Seuraaminen klääh. Nosiis joo, oli se hyvää. Oon vaan ottanut jotenkin tavoitteeksi sen, että seuratessa Staran kyljen tulee koskea mun jalkaa jotta palkkaan sen. Sitten tulee helposti hinkattua liikaa liian pitkiä pätkiä seuraamista, että sieltä tulis mun mieltä tyydyttävä suoritus.. Ja vasemmalle käännöksissä huomasin, että kävelen ihan päin persuksia. Pari kertaa kävelin vahingossa hyvin, ja Stra tuli tosi näppärästi mukana pyllyineen kaikkineen. Opetellaan kävelemään siis. Jenna käskytti (kits!!) meille lopussa pienen pätkän, Str meni ihan ookoo.
Paikkamakuu otettiin vielä täälläkin pienen porukan kanssa. Mentiin alokaskoirakoiden kanssa samaan, koska en halunnut hirveän pitkää makuuta Staralle uudestaan. Pari minuuttia olin piilossa, eikä mitään ongelmaa (en nähnyt koiraa niin ei mitään tietoa tekikö se siellä joitain voltteja tmv).
Kaukot avotyyliin, oli semi-ok. Tuskaisen hitaat vaihdot, mutta edes nousi ja laski joka käskyllä.

Ainiin, tähän väliin voisi kertoa hallilla tapahtuneen hyppyepisodin.. Stara ei hypännyt eka käskystä!! Ei taaaaaaas sitä samaa epäröintihelvettiä. Olin menettää hermoni kokonaan, mutta saatiin se onneksi lopulta luistamaan. En tehnyt kaksoiskäskyä kertaakaan, vaan lähdettiin heti pois hypyltä jos parta ei hypännyt eka käskystä. Lopussa onnistui monta toistoa peräkkäin, mihin oli sitten hyvä lopettaa. Kunhan Star ei äsämmeissä saa tuota samaa mielenhäiriötä..

Päivän tokot kruunasi nouto Jennan (kits!!) käskyttämänä. Ei olla tehty varmaan koskaan noutoa täysin kokonaisena liikkeenä, ainakaan käskytettynä. Stara laukkasi kapulalle, otti sen suht ripeästi suuhun, laukkasi takaisin ja suoraan luovutusasentoon! Eikä kapula pudonnut suussa leukaperiin asti! Luovutus mahtava, edestä perusasentoon siirtyminen tosi hyvä! Jeeejeeejeee, vitsit olin ekstaaseissa tuon jälkeen. Stara pleaaaase, tee viikonloppuna samanlainen nouto niin oon ikionnellinen.. En tiedä uskallanko ottaa noutoa nyt paljoa ennen
viikonloppua, menee vielä pilalle liiasta yrittämisestä.

Kyllä huomasi kotimatkalla isän auton kyydissä, että koiralla oli ollut kunnon action-päivä. Stara-raukka sammui melkein heti kun laski päänsä auton penkille, ja kotona se makasi ketarat ojossa koko loppuillan.