On se nyt vaan kumma kun ei jaksa blogata kun kerran viikossa. Ehkä se on vaan hyväksi, mun turhat jorinat ei taida montaa silmäparia useamman kerran viikossa kiinnostaa..
 

Mutta anyway! Kesälomaa on nyt vietetty viikko, vai? Vielä yksi viikko kahden hurtan armoilla, nyt oon jo alkanut odottaa Dumin perheen paluuta kuin kuuta nousevaa. Tuo äijä on nimittäin ihan älytön! En nyt jaksa tarkemmin alkaa ruotia jokaikistä ärsyttävää ja vähemmän ärsyttävää piirrettä tuossa elukassa, mutta tuo pomottaminen/dominointi mikälie on erittäin hermojaraastavaa.
Ensimmäisen kerran sitä ilmeni kun "suojeltiin" Jennan kanssa Noomia Dumlen raiskausyrityksiltä, ja silloin berniukko ärsyyntyi ja alkoi haukkumaan meille. Ihan kuin oltaisiin omittu siltä jotain sen omaa. Nyt haukkumis-uhkailu tmv.-kohtauksia ilmenee kun päästän Dumlen irti (esim. tänään takapihalla hihnasta) tai jos se karkaa ulos ja sitä menee sieltä pois hakemaan. Pitäisi kuvata videolle ko. kohtaus, niin voisi joku pätevä uroidentuntija analysoida tuon käyttäytymistä. Olen nyt hoitanut tilanteet niin, että annan sen räkyttää päin naamaani ja kävelen vaan koko ajan kohti eläintä, etenkin jos se vähänkään yrittää tulla minua lähemmäs. Yleensä se on sitten rauhoittunut tai olen saanut sen käskemällä istumaan jne..

Starin kanssa ollaan tokoiltu vähempi. Kunnon treenauksia ei oo pahemmin ollut, viime torstaina käytiin päiväseltään hallilla Jennan&Ramin kanssa reenimässä.
Tehtiin pari ruutuun lähetystä, namikuppi ruudun takana. Alussa ok, sitten vaikeutin liikaa ja Stra alkoi höpsöttelemään. Pitää vielä kotosalla sheippailla ruudun paikkaa, ettei mene pelkästään namin luo juoksemikseksi koko touhu. Ja pysäytystä saada nopeutettua.
Sitten vauhtinoutoa (yritin ensin hioa tekniikkaa, mutta paskat siitä mitään tullut epäinnokkaan eläimen kanssa). Meni ihan hyvin vauhdit, yhdesti otin palautusasentoon ja siitä palkka.(Täällä muuten video noudosta samaiselta illalta, kyllä vaan nälkä tekee ihmeitä kun nausteri noutaa kuin paraskin labbis..)
Kaukot (avon) oli samanlaiset kuin aina, laiskanpulskeilla vaihdoillaan. Enpä jaksa panostaa niihin sen enempää, enkä usko edelleenkään, että niitä saa tuon paremmaksi (muuta kuin magian avulla).
Seuraamiseen en kerta kaikkiaan ole tyytyväinen, onko se ihan oikeasti aina ollut tuommoista? Hallilla on ihan kätevä tsiigailla peilien kautta miltä touhu näyttää ja voin sanoa, että ei hyvältä...Tosin askelsiirtymiä tehdessä jo viimeistään koirasta paistoi väsymys/kyllästyminen, koska oikean ristiaskeleet oli jotain kammoa. Eli ehkä seuraamisen hirveys johtui vähän tuosta vireestäkin..
Luoksari lääh ja puuh. En tiedä, en kertakaikkiaan tiedä!! Käsi vai ääni?? Käsimerkillä pysähtyy JOSKUS paremmin, mutta niin. Koitan nyt silti saada pysäytyksen toimimaan käsimerkistä ja sillä selevä.
Paikkamakuu piilossa x2. Ensin noin 2min. kunnes joku kassilainen tuli häiriköimään hetkeksi, sitten 4min.. Oltiin siis hallin ulkopuolella Jennan kanssa, mutta silti parrakkaat makas oikeen mallikkaasti.

Viikonlopun Starface vietti muun porukan kanssa Kuusamossa mökkeillen, kun taas itse otin lomaa berniköriläästä yhden yön ajaksi ja painuin kavereiden kanssa kesän ensimmäiselle mökkireissulle Jääliin. Isosisko sai viettää laatuaikaa alati läähättävän äijän kera ;)
Tänään pieni partaneiti saapui innosta pursuten kotiin ja käytin innokkuuden hyväksi noutotreeniin.
Ensin teetin muutamat kapulan palautukset, koska Staralla on ollut tapumusta kapulan pureskeluun ja sen liikutteluun suussa. Ihan kivasti nyt palautti, mutta kun heitin kapulaa viereeni ja taakseni, alkoi tytsy tarjoamaan perusasentoon palautusta. Höpshöps uusiksi vaan. Tulihan se eteentulo sieltä sitten näpsäkästi.
Sitten seuraamisen askelsiirtymiä. Vasemman puoleissa irtoaa ärsyttävästi lopun käännöksessä, tätä pitää tiivistää. Oikeanpuoleiset, vautsivau!! Neitihän veti kunnon pohkeenväistöä näin ratsastusslangilla ilmaistuna, eli käveli jalat ristissä oikealle! Tai no peppu pysyi lähestulkoon maassa, mutta nokka ja peba oli koko ajan samaan suuntaan kuin mullakin. Aah, rakastan tuota viretilaa Starassa.
Luoksarin pysäytykset oli surkeita. Ei yhtään huippua. Plääh. Tein kaikki käsimerkillä, kunnes oli pakko kokeilla käskyllä ja katsoa onnistuisko paremmin. No ei onnistunut. Nääääääähhhh
Itse nouto tehtiin kokonaisena liikkeenä yhteen kertaan. Koska, se onnistui! Laukalla kapulalle, nosto hyvä, laukalla takaisin paitsi viimeinen metri ravaten. Palautuksessa vielä pieni pyllynasennon korjaus, ja voíla! Ehkä voisin kohta ruveta ottaa mukaan itse kapulan luovutusta ja siirtymistä persasentoon.
 

Noniimppä niin, näillä eväillä onkin kiva lähteä Tokon SM:eihin......