Kun nyt lomalla ollaan, niin pystyy illallakin käydä treenaileen ihan ajan kanssa. Ja ehtii kirjottaan tänne, kun vielä muistaa mitä tehtiin...

Elikkäs kävin nyt iltamyöhään Staran kanssa Bauhaussin parkkiksella treenaamassa noin parikymmentä minuuttia. Treenattiin pelkkää seuraamista, ja aloin siis nyt ottaan niitä palkattomia seuruupätkiä mukaan kuvioihin.

Kaikki pätkät meni oikeestaan ihan hienosti, hiukka väljää oli osittain, mutta ihan OK. (Sääkään ei ollut paras mahdollinen, tuuli+ 15 astetta pakkasta ja molemmat liukasteli kuin viimestä päivää.) Käännökset oli bra, tosin täykkäreitä ei pystyny montaa ottamaan kun joku älypää oli laittanut huopatossut jalkaan, ja siinähän sitte oltiin niinku luistinradalla.... Palkattomat pätkät meni yhtä hienosti kuin palkatutkin, ja vire oli vaihteeksi paljon parempi viime kertoihin nähden. Uusi minikokoinen köysilelu paljastui todella käteväksi "lenkkitreeneihin", koska mahtuu meikäläisen taskuun just sopivasti. Ja Starakin tykkää sitä retuutella :)

Ainiin, treenattiin myös vähän luoksetuloa. Viime aikoina kun oon huomannut, että Stara on tosi herkkä varastamaan juuri ennen kutsu-vaihetta. Jätin koiran sitten paikalleen istumaan ja kävelin jonkin matkan päähän. En sitten sanonutkaan "sivu" kuin yleensä, vaan sanoin samalla "kutsu" äänensävyllä aivan jotain muuta. Starahan tietysti pinkaisi luokse heti ensimmäisen äännähdyksen kuullessaan, mistä käänsin selkäni koiralle ja vaihdoin paikkaa. Ja eikun uudestaan vaan. Näitä sitten toistettiin muutama kerta, ja lopulta kun Stara ei lähtenyt "karhu!"-huudahduksesta luokseni, kutsuin sivulle ja hienosta luoksetulosta seurasi kinkkua partaiseen kitaan kehujen saattelemana.

Muutamia maahanmenoja ja seisahtumisia otin myös lenkin aikana, eikä mitään moitittavaa. On se niin lepposaa, kun voi jo pitää Staraa irti tuolla teillä iltaisin kun ei oo liikkeellä ristinsielua meidän lisäksi. Yksi mies tuli vastaan, mutta hienosti neiti osaa jo "jätä"-käskyn. Vielä kun sais sen varmaksi myös kaikkien koirien kohdalla...

 

Vooivoi, aussiekuume nousee nousemistaan. Pitää keksiä jotain sijaistoimintoja kun kaikki www-informaatio rodusta on nyt kerätty... Ihan vielä ei taida olla aiheellista alkaa ottaa yhteyttä kasvattajiin tmv. :D Kesällä sitten..