Juu, elikkäs tänään iltasella päästiin vihdoin ja viimein Staran kaa treenaileen KASsin mölliryhmään Kuivasjärvelle. Treenien ajankohta vähän arvelutti, mutta paikan päällä sen jo kokonaan unohti kun alettiin hommiin :)

Alkuun otettiin kontaktiharjoituksia, mikä olikin ihan hyväksi meille vaikka kontakti sujuukin ihan hienosti normaalioloissa. Stara oli taas nimittäin iiihan sekasin hajuista (hevosen kakkaa, jee !!) ja muista koirista, niin että meni hetki rauhoittumiseenkin. Viime kerralla muut oli saaneet läksyksi opetella seisomisesta maahanmenoa ja sivulle tuloa, jotenka ei jääty paljosta paitsi kun Straba ne ihan hienosti jo osaakin :) Tosin hyviä neuvoja sain lisää molempiin liikkeisiin, etenkin maahanmenoa täytyy nyt harjoitella enempi kotona leikin varjolla, jotta sais sen paaaljon reippaammaksi. TOSIN Stara meni tänään varmaan ekaa kertaa maahan erittäin nopsaan, ainakin entiseen nähden.

Seuraavaksi harjoiteltiin luoksepäästävyyttä siten, että käytiin koiran kanssa kiertämässä molemmat kouluttajamme ja vähän tutustelemassa. Ootin kyllä melkosta urinamurina-kohtausta Staralta toisen ohjaajan kohdalla, koska se oli saanut jo alkuun haistella (murinoiden kera.....) toisen kouluttajista. Mutta toisin kävi, Stara oli enempi kiinnostunut lähellä pomppivasta noutajasta, ja haistoi vain pikaisesti ohjaajaa ja jatkoi muiden tollotusta.

Loppuun otettiin luoksetulo (jaiks). Me osuttiin Staran kans just sopivasti siihen kohdalle, niin mentiin sitten ensinnä. Eli ideana oli antaa koira kouluttajalle, itse hihkua ja heilua lelun (meillä patukka) kanssa koiran edessä ja painua sitten toiseen päähän maneesia (puolesta välistä siis, toisella puolella harjoitteli toinen ryhmä) ja toivoa, että koira juoksee perään. Ja Starahan juoksi!! Odotin todellakin jotain ryntäystä sinne maneesin toiselle puolelle, missä penturyhmäläiset riehui, mutta ei. Straba juoksi tuhatta ja sataa meikäläisen hihkumisten saattelemana patukan kimppuun. Aaah, en oo varmaan koskaan ollu noin ylpee tuosta partanaamasta.

 

Elikkäs ihan hienosti meni meijän eka treenikerta, saas nähä mitä ens kerralla tehään :) Nyt vaan kontakti- ja maahanmeno treeniä viikon ajan, sekä muuta hösellystä : D