Hienon ulkoilusään kunniaksi mentiin Staran kanssa päivällä Kuivikselle lenkkeilemään Jennan&koirien kans. Stara pääsi myös eka kertaa tapaamaan pikku-Noomin, ja voi että ois tehny mieli riehua vauvakoiran kans :) Starzani sais vaan opetella hieman rauhallisempaa leikkityyliä pienten hauvojen kans, kun Noomi hieman pelkäsi neiti partamonsteria.. Hyvin meni silti ulkoilut Kuivasjärven jäällä, eikä koiria hetkauttanut kauempana kulkevat hiihtäjät&lenkkeilijät koirineen ja kersoineen.

Illalla päätin sitten mennä treenaamaan Bauhaussin parkkikselle, kerrankin kun oli mahdollisuus sään puolesta. Päätin pitää lyhyen, mutta intensiivisen treenisession, sekä käyttää perjantaille varatun megapalkkion.

Aloitimme seuraamisella. Hieno lyhyt suora pätkä, josta palkaksi riehumista köysilelun kanssa. Muutamia kertoja lisää suoria, mutta pidempiä, ja sen jälkeen otin pari vasemmalle käännöstä. Tässä nyt on paljonkin viilattavaa, nimittäin nyt viimein hoksasin, että täykkäriin ja vasemmalle ysikymppi käännökseen pitää tehdä selkeä ero omalla jalkatyöskentelylläni. Ysikympin käännöksessä johtava jalka on vasen, kun taas täykkärissä (vasemman kautta sekin, saksalaistyyliin) oikea jalka astuu eteen, siitä ns. pysähdys ja kiepsahdus ympäri. Tässä on nyt vaan oman koordinaatiokyvyn treenaaminen paikallaan, koska huomasin, että Stara selvästi huomaa jaloistani milloin tulee mikäkin käännös. Sen takia on joskus ysikympin käännöksessä koira tullutkin vahingossa täykkärin, kun ite oon häseltäny.. Kuivaharjoittelua siis meikäläiselle!!

Seuruuttamisten jälkeen oli luoksetulon vuoro. Tein taas "vääriä hälytyksiä", että Stara oppisi erottamaan "sivu"-käskyn kaikesta muusta sanahelinästä. Ekoilla "kukkuu", "plliip" jne. huudahduksilla Stra lähti innoissaan juoksemaan kohti, jolloin palasin takaisin samaan paikkaan ja koira uudestaan sivulle. Näitä tehtiin pari, kunnes kolmannella kerralla pysyi nätisti paikoillaan ja sai mahtipalkat "sivu"-käskyn jälkeen.

Sitten tehtiin parit jäävät takapalkalla (köysilelu). Seisominen oli hieno, joten se jätettiin siihen. Maahanmeno oli myös kiva, vauhtikaan ei ollut niin hidas kuin se pahimmillaan voi olla. Ei epäonnistumisia näissä :)

Ennen kolmen liikkeen ketjuttamista, otin vielä parit seuruupätkät täykkärillä. Nyt on tosissaan alettava hinkkaamaan tuota jälkeenjäämistä kuntoon (eli nimenomaan ei jälkeenjäämistä!!). Stara jää aina pari-kolme askelta jälkeen ja sieltä kipsuttelee sitten perään. Kyllähän se muuten on hyvä, pärjättäisiin tuollakin varmaan ihan OK kokeessa, mutta haluan saada sen silti kuntoon. Jotain hyviä keinoja kaivataan siihen..

Ja lopuksi ketjutus megapalkalla. Koska ulkona oltiin, ei voinut ottaa paikallaanmakuuta ketjuun mukaan. Se ja hyppy jää nyt oikeestaan aikalailla ketjun ulkopuolelle, mutta ne menee kyllä ihan hyvin muutenkin. Eli otettiin siis hihnassa seuraaminen+hihnatta+liikkeestä maahan. Eka seuruu alkoi suoraansanottuna paskasti, oma moka jalkatyössä. Alusta siis, ja johan lähti luistamaan! Seuraamisessa mentiin siis ensin vasemmalle ysäri+täykkäri+juoksua+seis+oikealle ysäri+loppu. Täykkärissä hienoinen jälkeenjäänti, mutta hihna ei kiristynyt. Hihnatta meni kans hienosti. Liikkeessä maahanmenossa vire oli edelleen tosi hyvä, ja maahanmeno suht. ripeä. Kun palasin Staran luo, en ottanut sitä enää perusasentoon vaan vapautin suoraan palkalle, minne tyttö juoksikin kovaa kyytiä. Se ensin katsoi mua sillä silmällä, että "Saanko mää oikeesti syödä tän??", mutta kun en sanonut mitään niin kyllä upposi :D

Jäi kyllä tosi hyvä mieli nyt tosta treenistä, ehkä sittenkin voi olla mahdollista, että mennään kokeeseen ennen kesää.... Häiriö on vaan se ainut ja suurin mutta. Eipä siihenkään kyllä muu auta, kuin treeni treeni ja treeni...

 

ps. Kuten huomaa, blogilla on uusi hieno ulkoasu by Jenna!!