Kun ei oo treenejä, niin ei jaksa treeniblogiinkaan kirjottaa. Tai onhan noita nyt vähän aina, mutta ei kunnon.

En oo jaksanut tokoilla ihan hirveenä viime aikoina, kunnollisia treenauksia ehkä kerran, pari viikossa. Ollaan myös keskitytty normaalia enemmän agiliitoon, käyty mm. hallilla (tai no hallin viereisellä kentällä) aksailemassa Jennan&hurttien kanssa. Starilta alkaa löytyä kyllä poweria ja intoa agittamista kohtaan, jes! Kontaktit ja kepitkin alkaa hahmottua entistä paremmin, keppejä on menty jo muutamia kertoja suorassa linjassa ja hihnatta. Ei oo paljoo tullu virheitä :) Jos sitä nyt pääsis ainaki pari kertaa viikossa agittaan niin saatettais edetä siinäkin lajissa..

Tän viikon tokoiluista sen verran, että tiistaina käytiin ekoissa SM-porukan treeneissä Ruskossa. Starface oli yhtä vellipuuroa, eikä allekirjoittanutkaan ollut sen paremmassa kondiksessa. Sain silti palkattua joistain onnistumisistakin, mm. luoksarin stoppi oli bra muutaman toiston  jälkeen ja nouto sääolosuhteisiin (=kuuma) nähden OK.


(c) Jenna

Eilis- ja tänäiltana oon ketjuttanut ekaa kertaa avon liikkeitä iltaruoalle, eilen teetettiin liikkeestä maahanmeno, kaket ja nouto. Vautsivautsivau, ei voi muuta sanoa! Yhtään liikettä ei tarviinnut ottaa uudemman kerran kuten yleensä, vaan kaikki oli superhyviä ja vauhtia riitti! Kaukojen istumaannousu on nykyään tosi mahti, S vaan pomppaa yhdellä kertaa lähes kurreasentoon ja that's it. Maahanmenon kun sais vielä yhdellä pompulla mentäväksi.. Noutokin oli huippuhyvä, palautusasento oli heti alkuun suora ja siitä suoraan jalkojen välistä iltaruoan kimppuun.
Tänään tehtiin useampi liike, seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo, liikkeestä seisominen, kaket, hyppy ja nouto. Pakko aina lopettaa noutoon, että saan siihen kohdistettua partaeläimen innostuksen.
Seuraaminen oli innokasta, mutta aika häslää. Ei tuossa takapihalla pysty edes kävelemään kunnollisesti, ehkä sekin vaikutti asiaan.. Tehtiin vähän askelsiirtymiä, peruutukset jees, vasemmalle askeleet kans ja oikealle ihan OK. Ei tullut niin suorassa linjassa kuin parhaimmillaan tulee.
Liikkeestä maahanmeno otettiin kahdesti, eka oli vino ja seuraamisessa väisti jossain kohtaa jotain ällöä ruohoa. Toka hyvä.
Luoksetulo uu mama. Kyllä se vire on mikä saa koiran pysähtymään kuin seinään! Ja laukkas kaikki pätkät. Mahtia.
Seiso normihyvä.
Kaket yhtä huiput kuin eilenkin, istumaannousu ehkä vieläkin parempi jos se siitä enää parantua voi.
Hyppy kukkatelineen yli huisi! Ihan ylinopea ja meni melkeen jopa liian pitkälle, mutta istui heti käskystä. Ja paluu kans huippu, vaikka Stara ois voinut ihan hyvin kiertää alle metrin levyisen esteen.
Nouto tehtiin sitten muutaman kertaa. Vauhtia riitti ja kapulan nostamiset oli ylimaallisia, mutta palautusasento ei ollut heti alkuun suora. En halua enää palkata omatoimisista asennon korjailuista vaan sen on tultava heti suoraan. Noin neljäs nouto oli sitten paras, suora eteentulo ja siitä huippupalkalle (iltaruoka sisällä odottamassa).

Voivoi kun tuo vire olisi säilyvä. Noh, eihän se koiran nälässä pitäminen kovin vaikeaa ole.. Olis vaan kiva jos eläimeen sais intoa muutenkin kuin kiduttamalla sitä.

Ensi viikon sunnuntaina Starwars menee sitten pitkästä aikaa missikisoihin, Äimäraution raviradalla on nääs Oulun kv-näyttelyt. Lauantaina mennään kyllä katselemaan meininkejä myös, mutta turistin osassa. Odotukset Staran menestyksestä ei ole korkealla enkä usko, että hienosti korkattu näyttelyura jatkuu samaan malliin. Mennään vaan pitämään hauskaa ja tapaamaan tuttuja! Tai no en tiedä onko se nyt niin hauskaa nolata itsensä kehässä.. Noh, onneksi alan jo tottua siihen.

ps. Tänään kympin mittaisella juoksulenkillä ensimmäisen kilometrin aikana neiti parta katosi puskaan. Jatkoin matkaani ja pian takaa ilmestyy ruskea eläin. Stara oli löytänyt makean aarteen, jättipaskaläjän ja pyörinyt siinä!! Onhan noita sonnassa kierimisiä tapahtunut ennenkin, mutta ei NOIN suuressa mittakaavassa! Oli siinä nenässä pitelemistä, yritin hinkata suurimman osan lannasta pensaisiin, mutta aika laihoin tuloksin. Viimeiset yhdeksän kilsaa Stara sai juosta takanani, sillä arvatkaa vaan miltä tuntuu juosta karmeassa paskanlemussa..