Eilen (tai no toissailtana sängyssä) sain ahaa-elämyksen ja tajusin, miten saadaan täykkäri 100% varmaksi. Kun siis tähän asti ongelmana on ollut se, että Stara erehtyy kääntymään vasemman jalkani mukana täyskäännöksen, kun sen pitäis kiertää takakautta silleen "tyylikkäästi". Noh, kerta koira haluaa/menee mieluummin siinä vasemman jalan mukana koko aika, niin tulkoot sitten siinä. Täyskäännös tehdään sitten tästälähtien magneettina (pimeä video eilisillalta):

 

 Tätä voi siis verrata marraskuiseen videoon, joka löytyy blogista ehkä helpoiten Video-kategorian kautta.

 

Tehtiin iltaruoalle myös jääviä ja yksi luoksetulo. Ainut miinus liikkeestä seisomisessa: isä tuli juuri autolla pihaan ja sisälle mennessään seisomassa ollut Starface katsoi, että mikä hiippari meidän taloon on oikein menossa. Lähti sitten snautserimaiseen tyyliinsä räkyttämään tunkeilijalle, joskin heti huomasi erehdyksenä.. Sieltä karjuin partalaisen takaisin (tosin itse karjumisesta Starahan vallan innostui ja sai kunnon snautserikohtauksen, eli lähti juoksemaan pihaa ympäri häntä koipien välissä. Normaalilla äänensävyllä sain neidin takaisin ruotuun..) ja otettiin liikkeestä seisominen uusiksi, tällä kertaa onnistuen.

Eilisellä lenkillä sain taas huomata, miten Staralla ei ole taaskaan minkäänlaista käsitystä miten muita koiria ohitetaan. Alkaa todenteolla meikäläisen hermot kiristymään tässä asiassa, kun puolitoista vuotta on tuotakin koitettu treenata.. Vaikka saatais alon liikkeet kuinka hienosti sujumaan, niin tuo koirahäiriöherkkyys vaan on ja pysyy. Tiedä miten sitä vois treeniä paremmaksi.. Kun koira karkaa muiden luo niin silloin on vähän hankala rangaista ja sellaista palkkaakaan ei vielä ole tullut vastaan, mikä houkuttaisi Staraa enemmän kuin mikää maailmassa (paitsi agilityssä S jopa pysyy irti !). Näääh.