Alkuviikosta treenasin parina päivänä Staran kans, ja kerranki olin edistyksellinen ja mentiin illalla Bauhauksen parkkikselle reenaan! Ennen sitä otin muutamia liikkeitä tuossa meidän lähikentällä. Harmi vaan, ku en aiemmin oo ehtiny kirjotella nuista treeneistä kun ei nyt meinaa ennää muistaa mitä siellä tuli tehtyä...

Ainakin seuraamisia otettiin taas namilihapalkalla, mutta liiian väljää ja laiskaa. En oo pitkään aikaan ottanu patukkatreeniä, kun Stara on ollu niin vaahtona(!!) nykyään ruuasta :D Täytyy koeviikon jälkeen alkaa todenteolla panostaan vireään seuraamiseen.. Noh anyway, muistan ainakin että molemmissa paikoissa otin jääviä, paikallaanmakuuta ja luoksetuloa. Paikallaanmakuuta oon nyt alkanu ottaa useammin pihalla (lenkeillä ym.), että Stara tottuis häiriöön. Bauhauksen vieressä meneekin moottoritie, niin makuutin Staraa parkkiksella noin 1min.?? Treenit meni muuten hienosti, mutta nyt kun Stara viimeinkin on rauhottunut ja aikuistunutkin jopa, niin havaittavissa on myös tuota vetelyyttä :D Pitää keksiä jokin keino siihen..

Oon kyllä tosi ylpee Starasta, kun se nykyisin pysyy jo hienosti irti. Ja tehtiin eka kunnon remmilenkki toisen koiran (cockeri Otto) kans tällä viikolla! Aluksi Stara ois tietty halunnu leikkiä Oton kans, mutta kun en päästänyt niin pian rauhottui hienosti käveleen mun vierellä. Lenkin aikana ohitettiin muutama koira ja bravo! Ei vetämistä :)) Lopuksi mentiin Erikan ja Oton kans koirapuistoon pitkästä aikaa, että hurtat pääsis riehuun ku olivat niin hienosti menneet koko lenkin. Kauaa ne ei jaksanu toistensa kimpussa olla, ja alkovat nuuskuttelemaan puiston ihania tuoksuja (ihmeitä tapahtuu joka päivä). Puistoon tuli myös yksi vuoden ikäinen jackrussel ja siitähän Stara ja Ottokin kiinnostuivat. Saivatpa vähän liikuntaa vikkelän terrierin perässä juostessa. Sekin on niin hassua, ku Stara ei nykyään jaksa juosta lähellekkään niin lujaa ja paljon kuin pienempänä. Ja se tuli mun luoksekin pari kertaa kutsusta ja palkkaahan siitä sai!! Ehkä siitä sittenkin tulee yhteiskuntakelpoinen hauva loppujen lopuksi :)

Ajattelin nyt tehdä listan alokasluokan liikkeistä ja selostaa missä vaiheessa ollaan niissä Staran kans. Täältä siis pesee:

Luoksepäästävyys Noh, niin... Sanotaan vaikka, että riippunee tuomarista ja tuurista :D
Paikallamakuu Kaks min. menee helposti kotona ja pää pysyy maassa, ulkona vielä epävarmaa (häiriö!).
Seuraaminen hihnassa Täytynee myöntää, että harvemmin tulee treenattua hihnan kans.. Täyskäännöstä oon ottanu lähinnä oman koordinaatiokykyni parantamiseksi (osaan vaihtaa hihnan paikkaa :DD)
Seuraaminen hihnatta Hmmnmmmm no, ihan ok ollut viimeaikoina. Lisää virettä!! Ja matkan pidennystä.. Käännökset ihan jeeees, täykkärissä jää jälkeen (ei patukkareeneissä)
Liikkeestä maahanmeno Vauhti uupuu. Mutta hyvin menee käskystä (yleensä).
Luoksetulo Mainio.
Liikkeestä seisominen Tätä on treenattu paljon viimeaikoina ja Stara pysähtyykin käskystä oikeastaan heti. Eli hyvä :)
Hyppy Harvemmin treenataan, koska estettä emme omista. Toisinaan lähimetsässä lenkin yhteydessä hypytän Staraa tukin yli, ja aina hyppää hienosti :) Ei oo oikeestaan tarvinnu opettaa ees koko hyppyä koiralle, kun se tykkää muutenkin pomppia.

Ja lisäys vielä kaikkiin liikkeisiin, että koirahäiriössä varmaan kaikki liikkeet menee ihan pyllylleen..Joten treeeeniii kiitos :)

 

ps. Kaks viikkoo Voittajaan!!! Klunks.....