Eilen (7.9.) otin vähän päivätreeniä Staran kanssa, kun tulin käymään hyppytunnilla kotosalla. Aikomuksena oli ottaa seuraamisia ja jättäviä, mutta pienen patukkariehumis-session seurauksena joutui harmiksi huomaamaan, että Stara ei pysty riekkumaan kipeällä varpaallaan. Sain silti otettua makupalapalkalla liikkeestä seisomisen pariin kertaan, josta palkkasin heti käskyn yhteydessä (kun näytti niitä askeleita tulevan käskyn jälkeen useampikin...). Yhden luoksetulonkin otin siinä takapihalla ollessa, ja se menikin upeasti heti ensi yrityksellä joten jätin touhun sikseen.

Sisällä koitin taas opettaa Staraa kantamaan sen tenniskapuaa, ja kyllä se jo hienosti senkin homman älyää! Vaikeutin tehtävää aina siten, että heitin patukan, juoksin toiseen huoneeseen ja odotin, että Stara tulee sinne kapula suussaan. Pariin otteeseen neiti kävi katsomassa meikäläistä ilman kapulaa, josko kuuluisi naksua, mutta lähti heti samointein hakemaan sitä. Ja kun riensi kapula suussaan mun luo, niin naksutus ja lihapullaa kehujen kera nassuun :)

 

Tänään otettiin juoksulenkin jälkeen taas tenniskapulan kantoa, ja voin kyllä olla kerrankin ylpeä partapaviaanista :) Ote ei ehkä ole vielä aivan täydellisen pitävä, eikä kapula kauaa pysy suussa, mutta on kyllä mahtava huomata kun koiralla oikeen raksuttaa aivoissa ja sitten hoksaa hakea kapulan toisesta huoneesta. Jospa se pian voitais vaihtaa tuohon meijän oikeeseen puukapulaan..

Oon myös koittanu opettaa Staralla oven sulkemista (Jennalta matkittu, mutta ois erittäin hyödyllinen temppu Staralla kun se aina tunkee mun huoneeseen ja työntää oven kokonaan auki siinä samalla :D ), mutta se on vielä vähän vaiheessa. Aluksi koitin ihan vaan naksutella oven koskettamisesta kuonolla, mutta sitten ajattelin ottaa avuksi keltaisen post-it lapun. Okei, Stara älysi heti että kun lappua koskee niin nami lentää. MUTTA, ehkä oma vikani, kun aluksi harjoiteltiin kapulan kantoa, niin Starahan otti sitten lapun hampaisiin ja repi sen :'DD Seuraavan lapun se kuolasi taas niin pahasti, ettei se pysynyt enää ovessa kiinni. Päätin sitten lopuksi naksuttaa vaan parista lappusen hipaisusta. Vielä se siitä onnistuu....

 

Harmiksi ei viime perjantaina päästy ekoihin virallisiin tokotreeneihimme kyytiongelmien takia, mutta tänä perjantaina mennään vaikka kävellen Kuivasjärvelle.. Tosin en tiiä mitä voidaan siellä tehdä Staran tassun takia, mutta varmaan edes jotain häiriöjuttuja. En oo voinu pitää Straata ees irti nyt kunnolla vähään aikaan, kun lukemattomien sukan teippailu yritysten jälkeen oli harmiksi todettava, että tuon hullun metsässä ryntäilyn takia sen kynnetön varvas alkoi vuotamaan verta aika reippaasti. Toivottavasti se nyt nopeasti paranis, niin pääsis koirakin taas metsään riehumaan hihnalenkkeilyn lisäksi.

Laitetaampa loppuun pari kuvaa viime päiviltä:

Juoksulenkille lähtövalmiina :)

"Ai tuoko mun pitäs muka nostaa??"

"Kelpaako?!"