Vaikka ei tekis mieli kirjottaa niin pakko kun ei ole jaksanut viime viikon onnistuneistakaan treeneistä kertoa.

Keskiviikkona käytiin eka kertaa Linnanmaanseudun koirat- foorumilla järkätyn treeniringin treeneissä Haukkukeitaalla. Ideana on siis pitää yhteistreenejä about kerran viikossa ja vähän missä sattuu. Onneksi meitä onnisti ja treenit järkättiin ihan lähistöllä.

Johdatin porukan sille huipulle jättipellolle, jossa pystyttiin hyvin treenimään. Monella oli niin nuoria koiria, että ne harjottelivat vaan ihan normijuttuja. Staran kans tokoiltiin ja pystyin pitämään snauseria irti vaikka koiria ja pikkulintusia hyöri ympärillä! Alkaa nykyään tuokin onnistumaan, vitsit oon ilonen siitä.

Treenin kohokohdat olivat ensinnäkin paikkamakuu, joka oli reilut 3min. Välimatkaakin oli varmaan reippaasti yli sata metriä, sillä jätin Starin makaamaan kun kävin moikkaamassa muita treenailijoita. Hienosti törötti paikoillaan koko ajan mua vahtien, kun tutustuin iloseen samojediin & lappareihin omistajineen.

Toinen oli luoksepäästävyys. En nyt tiedä oliko se mitenkään hyvä kohokohta, mutta kun sitä niin harvoin voi treenata niin oon kyllä enemmän kun tyytyväinen mahdollisuudesta. Yksi mukava lapparin omistaja tarjoutui ottamaan Staralta luoksepäästävyyden, ja mikä parasta, hän oli mies. Otettiin aika monta kertaa, sillä Str ei millään meinannut antaa kaverin katsoa hampaita. Kerran apina pomppasi pois perusasennosta, mutta suurimman osan ajasta se nökötti kurre-asennossa... Noh, eipähän haukkunut. Sain onneksi loppuun Stara pysymään nätisti istuen vieressä kun mies tarkisti hampaat.

(c) Jenna

Perjantaina käytiin pyörällä Huuhkajapuiston kentällä treenaamassa med J&R.

Kaikkea normijuttuja taas tehtiin, ja olihan niiden aivopierujenkin aika vihdoin ja viimein. Hinkkasin ensin monta kertaa liikkeestä maahanmenoa suoremmaksi, sen jälkeen liikkeestä seisominen ja hahhaa, älypää pistää maate. Sai siinä vähän jo hermostua, mutta muistuttamisen jälkeen onnistui seisomisetkin OK..

Jenna ketjutti meille taas alokkaan liikkeet (kiitos!!) ja noh, niin. Oli aika kammoa. Stara ei todellakaan ollut mikään duracell-pupu ja liikkeestä maahankin oli karmean vino. Hyppy sentään onnistui, vaikkakin Stara näytti siltä, että juoksee suoraan hypyn jälkeen kauempana edessä juoksentelevien sakemannien luo. Pysähtyi onneksi "seis"-käskystä, tosin melko kauas esteestä.

Otettiin lopuksi vielä yhteispaikkamakuu (3min.), jonka Jenna oli piilossa. Starwars pysyi komiosti.

 

Hmmmh, sitten tämän päivän treeneihin.... Kisakutsu lauantain kokeeseen tuli eilen ja siitä kävi ilmi, että koe järjestetään meistä about 5km päässä olevalla kentällä. Tietysti suunnattiin heti tänään sinne ketjuttelemaan.

Alkuun jääviä ja seuraamisia. Maahanmenot turhan vinoja ja seuraamiset löllöjä. Bravo.

Luoksetulot oli kivoja. Kunnes...*

Paikkamakuu noin 4min. ja varmaan taas semmoset sata metriä etäisyyttä. Rita toimi häirikkönä (juoksenteli Stran ympärillä, spurttaili edestä ja takaa, kävi tökkimässä sitä pyllyyn ja muutenkin riehui). Pysyi, pysyi, pysyi hienosti!

Ja se ketjutus. Tein pisimmän ikinä. Ensin piti mennä pelkillä alon liikkeillä, mutta lisäilin vähän, koska tuli niin kökköjä suorituksia. Seuraamiset oli yhtä laahustamista, hyvä että tuo edes pysyy juostessa mukana!! Ja ne käännökset oikealle, hyi että! Liik.maahan oli vino. Sen tein uusiksi lopussa. Oli vissiin ihan ok sitten. Eikun tein sen yhteensä kolmesti, joista viimeinen oli paras.

Ja se kaikista mahtavin*: Luoksetulo. Ekalla kerralla "sivu"-huudon jälkeen menee muutama sekunti, että partanokka lähtee juoksemaan. Lopussa otin uudestaan ja mitäs sitten käy! SE EI TULE OLLENKAAN!!!!???? Kolmas kerta toden sanoo ja luojan kiitos paviaani laukkasi luokse, en tiedä mitä olisi tapahtunut jos ei..

Mulla oli tavotteeva kokeesta joko ALO1 tai ALO0. Jälkimmäinen alkaa kuulostaa jo aika mahdolliselta. II- tai III- tulos ei voi olla mahdollinen, sillä tuo koira oikeesti osaa ne liikkeet. Sen on joko onnistuttava tai sitten tapahduttava joku äärimmäinen munaus (muutamat liikkeet nollille/ kehästä karkaus tmv.). Voin vaan sanoa, että lauantaina täältä löytyy yksi parkuva koiranohjaaja jos se ykkönen jää jostain syystä saavuttamatta..

 

edit. Hienoa, mehän tähdätäänki sitten syksyllä jo voittajaan!! En ollut edes muistanut, että olin ilmoittautunut KASsin kesän tokoryhmään ja tänään näin sitten ryhmälistat. Ollaan Staran kanssa VOI/EVL-tasosessa ryhmässä!!! Voi herran pieksut, ihan niinku ei oltais jo itteämme (tai siis minä itseäni..) tarpeeksi nolattu. Ei ilmeisesti.