Maanantaina lähdettiin perinteiselle pääsiäisreissulle Saariselälle perheen voimin. Staralle tämä on nyt siis toinen kerta näissä Lapin maisemissa.

Eilen illalla valaistuin ja tajusin, että ensi viikon viikonloppu vaan lähestyy ja koiralla ei juoksuja näy. Mietin ja tutkailin asiaa, ja taitaapa se niin olla, että juoksujen olisi määrä tulla vasta huhtikuun lopulla.. Eilen illalla tämän älynväläyksen jälkeen mentiin mökin parkkikselle minitreeneille.

Lämmitetty makkara teki tehtävänsä, ja koira oli huippuna. Pitkästä aikaa pidin treenit joissa palkkasin joka jutun jälkeen, näitä enemmän nyt ennen 10. päivää. Otettiin liikkeestä maahanmenoa ja taisipa olla niin, että tuli vain yksi vino makuu! Treeniä silti enempi, jotta saadaan se poikitus seuraamisesta pois. Maahanmenoon haettiin myös vähän lisää vauhtia, seuraamisesta aika löllö ja nopeampaankin koira pystyisi.

Heti usean maahanmenon jälkeen kokeilin tahalleen liikkeestä seisomista. Onnistui joka kerta :) En tajua mikä oli vikana kun viimeksi Kuivasjärvellä treenattiin, mutta kyllä tuo seisominen on silti erittäin vahva liike muuten.

Minipätkiä seuraamisia ja palkkauksia käännösten, suoran ja pysähtymisen jälkeen. Hyvähyvä. Tuo vire jos saataisiin koetilanteeseen niin vautsi..S ei jäänyt jälkeen edes oikeanpuoleisessa täykkärissä.

Tänään pikkusisko Rita liikkuroi meille (mun hienon ohjelapun mukaisesti..) alokkaan liikkeet.

Luoksepäästävyys by Rita. Ensin oli alkuhäikkää ja kun lopulta asetuttiin, Ritsku kävi käpelöimässä Stran ja hyvin pysyi paikoillaan. Eri asia ventovieraan kanssa..*

Paikkamakuu ei otettu. Alkuun ajattelin, että ois ottanut vaan perusasennosta makuuasentoon liikkeen ja that's it, mutta Star ajatteli toisin. Oli jotenkin niin kamalan häiriöistä kun isäkin pakkasi autoa lähistöllä, ettei voinut keskittyä millään. "Pää"-käskystä meni varmaan kolmannella yrittämällä, ja silloinkin pää nousi melkein samointein. Vein koiran sitten jäähylle (sidoin tolppaan) ja siirryttiin seuraaviin.

Seuraaminen hihnassa meni hyvin. Ei muuta moitetta, kun virettä kiitos. En muista oliko tässä vai hihnatta seuruussa kun Star jäi juoksuosuudessa hieman jälkeen.

Seuraaminen hihnatta Sama ^

Liikkeestä maahanmeno Vino (hieman). Ei niin vino mitä voisi olla. Vauhdista en oo varma, olisko ollu se normi liukuminen.

Luoksetulo  oli kiva. Vauhtia ehkä hiukkasen enemmän, mutta kelpuutin kyllä.

Liikkeestä seisominen Bra.

Hyppy Ensin ei aiottu tätä ottaa, mutta keksin sitten hakea harjan ja Star sai hypätä sen varren yli. Eka kerta myttyyn, piti tarkastaa että mikäs kepukka se tuo on. Toisella kerralla hyppäsi kyllä eka käskystä, mutta hyppäsi "esteen" päälle -.- . Starb kattoi mua hämmentyneenä ja sanoin uudestaan käskyn ja loikkasi yli ja pysähtyi heti seisomiskäskystä.

Loppupäätelmät: Ne liikkeet menikin pieleen, minkä ajattelinkin menevän. Toisinsanoen nyt tässä viikon aikana supertreeniin hyppy ja perusasennosta makuuasentoon ("pää") meno. Luoksepäästävyyttäkin joo, jos mahdollista.

* Ja sitten tämä ikuinen murheenkryyni: Staran epävarmuus vieraita kohtaan. Tänään kävi mökillä vierailemassa mökin omistajat, joille mennään huomenna porukalla kyläilemään ja yöpymään Kessin erämaahan. S sai tietysti taas raivohaukkukohtauksensa ja meikäläisellä paloi käämit totaalisesti. Oppiiko tuo koira jumalauta ikinä olemaan räkyttämättä vieraille??!!!!!!

En tiedä pitääkö tässä sitten ottaa se tekniikka, että koiralle ruokaa naamaan 24/7 kun vieraita tulee käymään. Kun sitäkin oon yrittänyt tuhannen kertaa ja minkäänlaista parannusta ei näy.. Staran saa käskettyä omalle paikalla ja siinä se pysyykin - haukkuen. Eristäminen ei auta (haukkuu oven takana ja kun päästetään hiljaisena hetkenä ulos -> menee haukkumaan vieraita). Ja myönnän, olen joskus hermostuksissani retuuttanut koiraa ja siitähän ei toden totta ole minkäänlaista hyötyä (päinvastoin..).

Aaargh kun olisikin ihmisystävällinen koira. Tai siis vierasihmisystävällinen. Tai no ei tarvitsisi olla edes ystävällinen, kunhan pitäisi sen kuononsa ummessa!! Mukavaa aina selitellä vieraille, että "joo ei se oo vihanen, se vaan pelkää, se on vielä niin nuori" eikä kohta 2v. koira ole enää nuori. Vois lähtä surffailemaan tietoa miten päästä tällaisesta ongelmasta eroon..

ps. Huomenna 1.4. aprillipäivä, eli toisinsanoen isäni 50-vuotispäivä ja samalla edesmenneen Tessu-käppänän synttäripäivä. Jos Tessukka vielä eläisi, tulisi pikkuherralle ikää 15 vuotta :)