Tänään käytiin taas treenailee pitkästä aikaa Petsieläisten kans. Tosin väkeä ei kovin hurjasti päässyt paikalle (meidän lisäksi Fanny ja Ilo lapparit omistajineen), mutta se taisikin olla ihan hyvä Staran keskittymisen kannalta. Pyöräilin Staran juostessa vierellä Ouluhallille, eikä neiti väsynyt siitä ollenkaan.

Mentiin treenaileen OH:n parkkikselle, eikä onneksi hirveänä ollut liikennettäkään. Noin puoleen tuntiin tehokasta treeniä mahtui monia onnistuneitakin liikkeitä :)

Tänään otin vaan lähinnä seuraamisia, sekä jättäviä + pari luoksetuloa. Alussa palkkailin vaan kontaktista ja muutenkin koko treenin ajan, jos Stara meinasi jäädä tuijottelemaan muiden touhuja. Patukan kans saatiin taas hienoja hihnassa seuraamispätkiä käännöksineen. Kun koira alkoi näyttää väsymyksen merkkejä, pidin vähän breikkiä patukan riepottelusta. Ennen varsinaista liikkeestä maahanmenoa naksuttelin muutaman "normi" maahanmenon, ja nopeesti meni! Jotenkin se varmaan johtuu siitä, kun Stara käy yleensä aika ylikierroksilla muitten koirien kans treenatessa, niin se vaikuttaa sitten positiivisesti sen viretilaankin. Kunhan vaan onnistun saamaan kanavoitua sen innokkuuden oikein.... No anyway, parit seuraamisesta maahanmenot meni hienosti, mutta. En tajunnut yhden epäonnistuneen liikkeen jälkeen (Stara ei mennyt maahan vaan jäi tuijotteleen muita) korjata sitä, ja tajusin sen vasta kotiin päästyä. Noo, treeniä treeniä.. Uskaltauduin ottamaan myös ne muutamat luoksetulot, alussa ihan minimini välimatka (Staralla oli silti hihna), sitten vähän isompi ja viimeisenä n. 10m. Hienosti tuli joka kerta, ekoissa oli vaan niin lyhyt välimatka että vauhtia ei ollut nimeksikään.

Kaikenkaikkiaan oli tosi kivat treenit, kotiin päästyä Stara olikin ihan poikki kun se joutui vielä jolkottelemaan pyörän vierellä takaisin. Illalla sitten otetaan rennosti (tosin meikäläisen hikijumppaa lukuunottamatta) ja käydään mettässä pyörähtämässä :)

 

ps. Nyt ois taas suunnitelmissa (as always) osallistua virallisii näyttelyihin, nimittäin joulukuun Voittaja-näyttelyihin messariin !! Aluksi oli aikomuksena, että menisin tsiikaileen koiran kans vaan turisteina touhuja. Mutta kasvattajan kanssa mailitse käydyn keskustelun pohjalta, kävi ilmi, ettei sinne turistikoiria pääse ja kasvattaja sitten vinkkas että voisin ilmottaa Staran sinne. Kai se nyt on ihan tosissaan mietittävä, kunhan meillä ei mitään reissuja tuu siihen päälle niin kyllä pistän ilmotukset menemään :) Sitte onki enää myöhästä perua........