Noniin, taas pitkästä aikaa vähä päivitellään kuulumisia. Tokoilut on jäänyt nyt parina viime viikkona lähinnä takapihalla tapahtuneeksi satunnaiseksi reenailuiksi ja lenkkien yhteydessä seuraamisien ym. kokeiluiksi. Kesähelteistä ollaan Staran kanssa nautittu ja mökkeilty urakalla. Starasta onkin kuoriutunut oikea vesipeto, tosin itse uimataito on vähän hakusessa vielä..

Nyt ollaan myös saatu "touchia" näyttelytouhuistakin, nimittäin sunnuntaina 28.6 käytiin (molempien) ekoissa mätsäreissä. Kuivasjärvellä Norssin lukion kentällä (missä ollaan monesti käyty treenaan Jennan&Ramin kans) collieyhdistyksen järjestämissä mätsäreissä oli porukkaa ihan kivasti, eikä omaa vuoroaan tarviinnut kauaa odottaa. Olin itte ihan hermona ja luulin tosissaan, että meijät nauretaan kehästä ulos heti kättelyssä. Mitä vielä! Punainen nauha saatiin ja olin kyllä järjettömän ylpeä Starasta, joka käyttäytyi kehässä suht.* hienosti. (*mitä nyt _hieman_ aristeli tuomaria..) Punaisten kehässä ollessamme ajattelin, että juu tähän jäähään niin päästiinpä sitten vielä kuuden parhaan joukkoon! Hienosti seiso koira paikoillaan, tosin näytti siltä että joka kerta kun tuomari katsoi meitä niin Stara väsähti ja lösähti istumaan. Päädyttiin lopulta saamaan sijoitukseksi PUN5, joka oli meille ekakertalaisille kyllä tosi mahtava juttu (okei, mulle. :D). Sen verran muakin puraisi tuo "mätsäri-kärpänen", että ollaan huomenna menossa Välivainiolle briard-yhdistyksen järjestämiin mätseihin.. Ihan virallisiin näyttelyihin ei kyllä olla enää kesällä pääsemässä, sillä mun oma epäröintini johti siihen että ilmottautumisajat umpeentui kesäloman aikana järjestettävistä näyttelyistä jotenka kattellaan sitä sitte syksympänä :)

 

 

Tänään käytiin aamupäivästä tuolla samaisella kentällä reenailemassa with J&R. Vaikka puoleenpäivään oli vielä aikaa, niin ilma oli kyllä jo melko läkähdyttävä mikä taasen johti siihen että Starpeli ei jaksanut kauaa keskittyä itse treenaamishommiin. Muutamia lyhyitä seurauspätkiä otettiin ja meni kyllä ihan oivallisesti. Jenna näytti uudenlaisen tekniikan täyskäännöksen tekemiseen, missä itse käännytään vasemmalle ja koira tulee selän takaa, ja koitin sitä pari kertaa. Pitää eka saada oma koordinaatio toimimaan tuossa, niin voi alkaa sitte tosissaa treenaa sitä koiran kans. Jenna kans neuvoi opettaan koiralle hyvä asento seuraamiseen, jotenka otetaan sekin työn alle. Ja edelleen, maahanmenoon täytyy saada vauhtia..

Ruutuakin kokeiltiin nyt eka kertaa ihan kunnon ruutu-tötsien kans, joitten keskelle laitoin meidän kosketusalustan. Alussa otin hieman lähempää alustalle menoa ("koske!") ja sitten pidensin matkaa. Hieman tökki pidemmällä matkalla, mutta kyllä sieltä yks ihan kelpo toistokin tuli..

 

Nyt vaan reeniäreeniä, pistän tänään jäsenhakemuksen KAS:lle niin jos meitä onnistais ja päästäs syksyllä johonki ryhmään :) Yksinään treenaminen on nimittäin mulle vähän hankalaa, tarviis olla aina joku syy/tavoite jota varten tehä. Mutta voin kyllä sanoa, että edistystä ON tapahtunut aikaisempaan nähden ja ehkäpä Starasta vielä kuoriutuu kelpo toko-koira ja minä saan itteäni niskasta kiinni ja alan treenaa Straun kans kunnolla.

Vielä hieman kuvasatoa edellisiltä päiviltä:

Jäälissä uiskentelua

Mätsäreissä