Keskiviikkona käytiin treenaamassa pitkästä aikaa Jennan ja Raimon kans, ja oltiin vuokrattu tunniksi jo meille tutuksi tullut Hiukkavaaran halli.

Oli mukavan tilavaa treenata kun meitä oli vaan kaks koirakkoa, edellisinä kertoinahan meitä on ollut jopa viisi. Pystyttiin siis Staran kans treenaan seuraamisia ihan kivasti. Peilien avulla hoksasin, että Stara poikittaa hieman joten lääkkeeksi vasemmalle käännöksiä tästä lähtein. Muuten oli ihan ok pätkiä, vähän löllöä välillä ja jonkun kerran piti ottaa uusiksi, kun koira jäi haahuilemaan.. No, eipä kyllä yleensäkään tuolla hallissa (tai kuvaisko sana tila sitä paremmin..) Staran keskittyminen oo huippuluokkaa.

Jääviä muutama, ok molemmat. Paikallaanmakuuta otettiin useampikin kerta, ehkä yhdesti nosti vaan pään ekoilla toistoilla, mutta korjaamisen jälkeen pysyi. Otin myös yhden reilun 2 minuutin paikkamakuun ja hienosti pysyi.

Kapulaa treenattiin hieman Jennan kapulalla ja ihan hyviä lyhyitä pitoja oli. Kotona edelleen tehdään tätä silloin tällöin, ehkä se noutokin joskus tässä muutaman vuoden kuluessa saadaan toimimaan.

Lopussa alkoi taas seuraavat vuorolaiset saapua paikalle ja sittenhän meni Staralla keskittyminen totaalisesti. Jotain pientä rähinää kuului välillä eteisestä kun uusia koiria lappasi sisään, niin sai kyllä olla komentamassa Staraa pysymään paikallaan siinä huonosti onnistuen..

Eilisiltana löydettiin Kaakkurista uusi kiva treenipaikka, läheisen päiväkodin parkkis. Olin ottanut Staran päivän ruoat mukaan jotenka niillä mentiin.

Seuraamisilla aloitettiin ja vapautin ruoalle heti vasemmalle kääntymisen jälkeen. Erilaisia toistoja otettiin, pidempiä ja lyhyempiä pätkiä, sekä muutamia pätkiä peräkkäin palkkaamatta. Ei muuta valittamista, kuin omat askelhäsläykseni. Tarvii kehittää nyt joku tietty kaava nuihin käännöksiin, että Stara hoksaa mihin suuntaan ollaan menossa.

Jääviä tehtiin pari myös ja ok. Yksi luoksetulo kans ja taas hämäyskäskyjen kera. Onnistui ekalla hienosti, joten jätettiin se siihen.

Loppuun kissanruokapalkka. Alkuun lähti niin surkeasti seuraamaan ja lopulta jäi kokonaan haistelemaan jotain tuulen tuomia tuoksuja, niin meikäläisellä paloi käämit. Otin sitten ja laitoin Staran hihnaan ja hihnan kiinni päiväkodin aitaan. Lähdin ite käppäilemään kauemmaksi ja kun koira alkoi lopulta näyttää hätääntymisen merkkejä, palasin. Sitten sujuikin pitkä seuraamispätkä hienosti! Pitäis käyttää useamminkin tuota "jäähy"-tekniikkaa, säästyn itsekin raivoamiselta, mikä on paljon huonompi ja hyödyttömämpi tapa koiran kannalta (tai siis siitä ei ole hyötyä millään muotoa).

Parkkiksen ohi oli aiemmin mennyt ulkoilija rottwailerinsa kanssa ja silloin Stara meinasi lähteä perään, mutta vihellyksestä tuli luo. Nyt kaksikko kulki taas ohitse ja toisesta suunnasta tuli samanlainen parivaljakko. Stara oli justiinsa syömässä kissanruokiaan ja otin ne siltä pois ja näytin sille n. sadan metrin päässä olevat koirat. Stara kiinnostui heti, ja sillä hetkellä tungin kissanruoat takaisin sen nenän alle. Parta keskittyi sitten syömiseen, eikä välittänyt örisevistä rotikoista sen enempää.

 

Stara on jo monena iltana ollut mua vastassa etuovella, kun oon tullut talomme ohikulkevan pyörätien kautta kotiin jumpasta. Tänään oli taas sama juttu ja hauskaa siinä on se, että Stara oikeasti tietää että se on minä joka sieltä tulee. Äiti sanoi yhtenä päivänä kun taas tulin, että Stara on olohuoneessa tuijottamassa ikkunasta ja kun se näkee mun tulevan, juoksee se etuovelle. Yleensä Stara hälyttää joka kerta kun ovi avataan, oli se sitten kuka tahansa.