Thjuu, veripyllyn kans ollaan treenailtu ja ei treenailtu.

Viime viikko oli aika treeni-innokas molempien osalta, käytiinki täällä lähiparkkiksilla tokoilemassa useampanakin päivänä.

Liikkeestä maahanmeno suoristuu suoristumistaan, vinoja makuita ei ole montaa nähty viimepäivinä.

Luoksetuloon on haettu vauhtia (palkka lentää jo koiran juostessa kohti) ja sekin on nyt kivalla mallilla.

Seuraamiseen on haettu intoa lyhyillä innostavilla pätkillä ja käännöksiä on viilailtu. Taidan päätyä tekemään kokeessakin vasemman kautta täykkärin, se menee nyt niin näppärästi eikä Stralla irtoa kontakti..

Alokkaan liikkeet on siis edelleen hanskassa. Ainakin toivon mukaan. Pari viikkoa aikaa vielä treeniä, mutta en hirveesti uskalla hinkata niitä, koska oon niihin nyt tyytyväinen. Yks tai kaks koemaista treeniä ennen koitosta saa riittää. Luoksepäästävyys onkin ainut mikä voi mennä (ja varmaan menee..) nollille, muttaahh tyydyn rukoilemaan ja toivomaan ihmettä.

Eilen oli katastrofipäivä. Aamu lähti mukavasti käyntiin kun Starmonster karkasi (tai no ei, ei karannut koska oli vapaana. Vaikea selittää, mutta raivo silti. Oma mokani se oli) toisen koiran luo. Siitä sain palon alkaa opettaa nyt taas ja uudestaan ja kunnolla luoksetuloa vihellyksellä. Tosin aloitettiin sen treenaaminen tänään, koska eilinen oli jo aamusta alkaen tuhoon tuomittu päivä.

Tänäänkin oli taas jotain raivoja. Voisin oppia hillitsemään itseänikin useammin kiitos, mutta sais koiraki olla hieman innokkaampi. Ääh no niin kuitenkin, mentiin lenkille bongailemaan koiria jotta pystyin treenimään vihellystä. Eipä siitä hihnalenkillä paljo mitään tullut, mutta iltapäivästä Haukkukeitaalla saatiin mainiosti treenittyä kun läheltä meni yksi koirakko. Starakin oli irti ja sain joka vihellyksellä sen tulemaan luokse, mistä seurasi naksu ja kanaanamnam. Vihellystreenejä nyt joka päivä, pitää lähtä tosissaan metsästämään häiriökoiria.

Sitten käytiin varmaan ekan kerran ihan totisesti tottistelemassa. Okei, en kyllä suunnitellut sitä ennalta tmv., mutta tuli ihan semmonen pk-fiilis touhutessa. Treenattiin Haukkukeitaan parkkiksella lähinnä hihnapalkan avulla ja vitsit tuli mahtavaa seuraamista! Hihnan kanssa riehuttiin ihan urakalla ja sitten haukutin Staraa, mistä palkkasin taas hihnaleikillä ja siitä välistä välillä seuraamispätkiä. Wow! Tolla tyylillä ku lähtis tosissaa rakentamaan, nii tulis niin hienon näköstä "malityylistä" seuraamista. Siinä on vaan ihan hemmetinmoinen työ kun Staran innostamiseksi pitää vetää tyyliin aerobicciä, eikä sekään riitä..

Olin myös tulostanut BH-kokeen seuruukaavion ja tallustelin yksinäni parkkiksella hetken. Sitten tehtiin se kerran Staran kanssa lyhennettynä versiona. Mahtimahtia, kaukokanapalkalla tuli mukava seuruu, joka tiivistyi loppua kohden.

Kotosalla oon opettanut Starballa eteentuloa. Eri kikkoja kokeiltua keksin täydellisen tavan opettaa snausserille sen: Keittiössä menen nurkkaan seisomaan ja laitan tuolin ns. tyhjälle sivulleni. Koiran on pakko tulla suoraan eteen ja siitä sitten naksuttelua.

Tänään S edistyi jo paljon, eikä tarvinnut enää pitää tuolia lähellä. Välillä Star hakee oikeaa paikkaa vaikka en seisoisikaan seinän tmv. vieressä. Kohta alan sitten liittää käskyä liikkeeseen.