Olisiko aika taas päivittää kuulumisia? Ehkä, ehkä ei. Päivitän kuitenkin.

Kesäloma on alkanut ihan mukiinmenevästi. Perjantaina sain toisen koiran! Okei okei, vain kahden seuraavan viikon ajaksi, mutta kuitenkin. Tämä reilun vuoden ikäinen berniuros tottelee (toisinaan) nimeä Dumle.

Dumppiksen perhe lähti Italian aurinkoon näiksi pariksi viikoksi, joten äijä tuli minun ja Staran seuraksi siksi aikaa. Hyvin ovat elukat tulleet toimeen, ovathan ne ennenkin toisiaan treffanneet monen monituista kertaa. Minä kun olen Dumin perheen lasten vakkari-babysitteri :D
Lenkkeily noiden kahden karvakasan kanssa arvelutti etukäteen, mutta onneksi Dumle ei ole mikään vauhtihemmo niin (hihna)lenkit sujuvatkin oikein hyvin. Vielä paremmin onnistuisi jos jättiä ei tarvitsisi vetää perässä..
Muuten on ollutkin tosi leppoisaa vaeltaa metiköissä kahden koiran kera, Staran toimiessa oppaana Dumppikselle. On tuo paimenkoira kyllä ihan erilainen jos vertaa Starfaceen vuoden ikäisenä! Dumlea kun ei hirveästi ole koulutettu, mutta tottelee silti uskomattoman hyvin siihen nähden. Ja oppii nopeasti ruoan avulla (olen opettanut nyt mm. luoksetulon vihellyksestä ja vauhdilla tulee!).

Staran kanssa kunnon treenailut ovat jääneet vähän taka-alalle. Sunnuntaina Jenna&Noomi tulivat meitä (erityisesti Dumlea..) ilostuttamaan tänne Kaakkuriin ja käytiin koirien kanssa piiitkä reissu Haukkukeitaan maille. Pk-kentällä otin Stran kanssa vähän jotain pikkutreeniä, mutta hermojen alkaessa kiristyä eläimen flegmaattisuuden takia, koin järkeväksi lopettaa treenailut siihen.

Eilen illalla treenattiin sitten kunnolla meidän lähikentällä kun ohjatut reenit oli iltapäivältä peruttu (taas).
Jäävistä tehtiin kaikkia kolmea, eli maahanmenoa, seisomista ja istumista. Ellei mun silmät ole tottuneet liiaksi Stran hitauteen, musta tuntuu, että maahanmenosta on tullut nopeampi! Mutta ainakin suora se on ollut taas joka kerta treenatessa, eli tosi tyytyväinen olen siihen.
Seisominen oli ok, ja istuminen aika uutena liikkeenä toimii kans tosi hyvin. Varmistan enää vaan kääntämällä päätäni käskyä sanoessani, muuten istuminen luonnistuu hyvin. Ei nyt kuitenkaan ihan hirveästi pidä tätä treenata, avointa luokkaa kun ei olla vielä edes korkattu..
Kaukot (i-m) tei vain kerran ylipitkältä matkalta. Olen nyt vakaasti päättänyt, etten käytä näissä käsimerkkejä kuin vasta kokeessa, jolloin vaihtoihin tulee lisää tehoa ja varmuutta. Vaihdot menivät erityisen hyvin, tietysti Staravauhdilla, mutta istumisetkin olivat kokonaisia tällä kertaa. Monesti kun ne meinaavat jäädä yhtä tassun mittaa vajaaksi.
Luoksari ok. Stoppi ei ole terävä pitkältä matkalta, takapalkalla ehkö hitusen parempi - toisinaan. Olen käyttänyt sen lisäksi palkkaamista heittämällä, ja ihan viemällä palkan partaiseen nokkaan. Stopin terävyyttä koitan nyt saada paremmaksi juoksemalla Staran kanssa ja pysäyttämällä vauhdista, eli olen ihan koiran lähellä silloin. Jos sitä siten saisi parannettua. Mutta aina se pysähtyy käskystä, vaikka vauhti olisi miten kova! Reagointikykyä käskyyn vaan vikkelämmäksi, kiitos.
Sitten sen kammojen kammo, nouto. Ja mikähän se taas oli, että "treenataan tätä vaan kun koiralla on nälkä ja intoa"?? Nälkä oli juu, mutta ei niin nälkä, että noutaminen huvittaisi.. Saatiinhan sieltä joitakin "onnistuneita" toistoja, eli koira ravasi kapulalle - empi vain vähän kapulan ottamista suuhun - ravasi takaisin - luovutusasento vino - korjasi itse suoraksi. Kyllä se on paremminkin onnistunut!! Ääähhhh en kestä tätä. En voi kyllä treenata yksin noita vauhtiosioita, pelkästään pitotreenejä ym. voin yksinään ottaa. Vauhtia saadaan vaan avustajan kanssa..
Seuraaminenkin on alkanut tuottaa mulle harmaita hiuksia. En oo tyytyväinen!! Seuruu on väljentynyt entisestään ja olen satavarma, että poikitus jatkuu edelleen. Vasemmalle käännöksiä ollaan otettu nyt kaikissa muodoissa ja vältellään oikealle kääntymisiä. Askelsiirtymät sujuu ihan okei, peruutukseen tarvii vaan treenata varmemmaksi sitä, että koira menee suoraan taa eikä vinossa.

Tehtiin myös kunnon tottisliikkeitä BH-koetta silmällä pitäen. No, liikkeestä istumisesta kerroinkin jo, mutta luoksetulosta maahanmenon yhteydessä en. Sekin menee kivasti! Taidan vaan pitää vielä liian lyhyttä välimatkaa, sillä S tulee usein ravaten luoksetulokäskyn jälkeen. Tai aloittaa laukalla, mutta tiputtaa raville kun pitää tähdätä eteentuloasentoon. Eteentulotreeniä vaan niin varmentuu sekin asento.
BH-kokeen seuruukaavio tehtiin taas, nyt lisäsin loppuun vielä saman kaavion alun 50 askelta. Jos se joskus saatais kaksi kertaa vedettyä läpi :) Pidemmissä pätkissä Star seuraa tiiviimmin kuin lyhyissä, mutta vire on - anteeksi siis, virettä ei ole. Kontakti pysyy silti katkeamattomana, mistä olen erityisen iloinen.