Joo, sain eilen tarinoitua pitkät pätkät meidän reissusta Haukkukeitaan agilitykisoihin (23.-24.5), mutta erään henkilön painostuksen takia ("pakko päästä koneelle maksamaan laskuja!!") sekosin ja sain hävitettyä koko stoorin.. Eli laiska ihminen kun olen, niin en kyllä jaksa siitä toistamiseen kertoa :D Sen sijaan vähä tarinointia ekasta lomaviikosta ja tän päivän treenauksista:


Ensimmäinen kesälomaviikko on mennyt kyllä ihan sananmukaisesti lomaillessa. Reenaamiset on jääny vähän taka-alalle, pikkusen jotain silti joka päivä takapihalla, kotona ja lenkeillä on touhuttu. Viikon aikana ollaan liikkeestä maahanmenoa opeteltu ihan alkutekijöistä ja se sujuu nyt jo ihan ok siihen nähden miten vähän aikaa ollaan vasta liikettä treenattu. Liikkeestä seisominenkin menee jo melkeimpä ilman käsimerkkiä, mitä nyt silloin tällöin pikkuaskelia tulee pysähtymisen jälkeen. Molempia jättäviä oon palkannut namipalkalla, tosin maahanmenoon tarvittais lisää vauhtia (ja paljon..). Pitää koittaa jos löytyis joku mahtipalkka, Staralle ku on aina ollu tuo maahanmeno aina jotenki niiiiiiiin ärsyttävää! Melkein aina hidastelee viimeiseen asti ja katsoo sillä silmällä että "onko ihan pakko??".

Kapula-reeni on taas aloitettu pikkutauon jälkeen, nykyinen metodi on että aina kun koira näyttää sisällä innokkaalta (ja nälkäiseltä) niin kapula, naksu ja namit käteen ja toistoja,toistoja, toistoja. Yhteensä korkeintaan 10 toistoa per kerta, joita päivän aikana on yleensä kaksi. Vielä pysyy vasta pari sekuntia kapula suussa, mutta pikkuhiljaa...

Hiirimatto-treeniä (tosin hiirimaton sijasta sininen muovikansi) on kans aloitettu ja innokkaasti nykyään juoksee kannen päälle jolloin saa naksun (yhdistettynä "koske"-käskyyn) ja milloin mitäkin herkkua. Stara ei vielä ihan ole sisäistänyt käskyn ja koskemisen yhteyttä, mutta innokkaasti juoksee kannen päälle.

Tänään käytiin taas Jennan ja Ramin kanssa treenailemassa. Miten aina sattuukin tosi aurinkoinen päivä kun ollaan menossa reenaan! Onhan se mukavaa kun viikonlopun jäätävien kelien jälkeen paistaa aurinko, mutta se tarkottaa myös sitä että koirat (Stara varsinkin) ei aivan huipputerässä ole. Seuraamiset menikin sitte aikalailla penkin alle, en sitten niitä hirveesti ottanutkaan kun koira mateli perässä ja lelupalkka ei tänään kiinnostanut lainkaan. Makkarapalkalla tehtiin jättäviä, jotka nyt meni miten meni. Välillä tuli ihan hyviä, maahanmeno hidasta ja lopuksi koira ei sitäkään enää jaksanut tehdä. Liikkeestä seisominen meni ihan sujuvasti. Yksi luoksetulo otettiin ja ihan ok oli, tosin vauhtia lisää tack... Paikallamaakuutakin otettiin lopuksi n. 2 min. jolloin kävin palkkaamassa about kolmesti. Koitin myös kaukoja eka kertaa ulkona, kotona ruokakupin ääressä ollaan niitä joskus otettu. Maahan-istu-maahan-istu menee jo aika hyvin, tosin Stara hiukan liikkuu eteenpäin vaihdoissa. Noh, niitä ei ole mitään kiirettä vielä oppia, kunhan alo-luokan liikkeet saatas syksyyn mennessä luistamaan :)

Stara on oppinut (minun, sekä siskojen opettamana) myös pari "turhaakin" temppua, mm. se osaa tehdä ns. "nolo"-liikkeen ja pujottelua ollaan treenailtu aina silloin tällöin. Viime viikolla käytiin meijän lekurilla kylässä Limingassa laittamassa Staralle viimeinkin siru niskaan. Käytiin ihan lääkärin kotona, kun se on isän tuttu lääkärihommien kautta. Sillä on kaks suursnautseria joitten kans Stara ois kyllä mielellään leikkiny, mutta toinen oli yli 14v. ja toinen ei pahemmin Straukusta välittäny :D Oli kyllä upeita koiria, ehkä sitä tulevaisuudessa vois miettiäkki jos sitä snautserin hommaiski, tosin astetta suuremman.

Kerta sirut on niskassa, niin nyt meillä on mahollisuus ilmottautua niihin Oulun kansainväliisin näyttelyihin. Viikko aikaa miettiä, mutta kyllä oon jo melkolailla päättäny että sinne mennään. Vaikka siitä tuliski totaali-katastrofi, mutta saispahan ees jotain "suurempiakin" kokemuksia. Tarviis vaan nyt tosissaa alkaa reenaa sitä seisottamista ja muiden koirien läsnäolossa käyttäytymistä. Seuraaviin lähellä pidettäviin mätsäreihin kyllä osallistutaan!! Oon jotenki niin pelkuri, että saa ihan kunnolla potkia itteä persuuksille jottai uskaltautuis sinne osallistumaan. Mutta hetiko näyttelyihin on ilmottauduttu, niin alkaa kyllä jumalaton treeni ellen halua itteäni kokonaan häpäistä heinäkuussa..

Laitetaampa loppuun vielä muutamia viimeaikaisia kuvia:

Kokkolan mökillä helatorstaina

Takapihahommia :)

8.6. Liikkeestä seisss

Ja mmaaaa...

Nolooo!