Nyt sain viimeinkin itseä niskasta kiinni ja tulin päivittämään kuulumiset ennen kuin unohtuvat.

Maanantaina oli taas kunnon tokoilupäivä, ensin tunti koutsaamista Jennan kanssa ja sitten     omat ohjatut treenit. Tällä kertaa ohjatut pidettiin Norssin alakoulun kentällä, jonne meillä kesti  vaeltaa Jennan ja partojen kanssa hallilta lähes puoli tuntia. Ehdittiin silti tekemään jotain.
 Staran kanssa tehtiin alkuun seuraamisia, joissa palkkasin käännöksistä, pysähdyksistä ym..  Sunnuntain kokeen jälkeen aloitetaan sitten taas urakalla treenaamaan seuraamisen kestävyyttä, nyt en ole näiden kolmen viikon aikana viitsinyt rasittaa Staraa pitkillä kaavioilla, jotta kokeissa olisi vielä edes jonkin verran kiinnostusta seurata. Tällä hetkellä vasemmalle ysikympin käännös kaipaa hiomista, koiran pylly kun ei meinaa tulla loppuun saakka mukana.
 Sitten teetin muutamia luoksetuloja, en muista oliko siellä montaa epäonnistunutta, mutta ainakin onnistuneita tuli lyhyiltäkin välimatkoilta (S laukkasi sivulle alle kymmenen metrin päästä).
 Jenna avusti taas noudossa ja hienot, vauhdikkaat pari toistoa tehtiin. Itse ei jaksanut enää juosta satojen metrien päähän huutamaan Staraa luokse :D
 I-m vaihdoilla kaukoja, Jena käskytti. Oli aika karmeaa löysäilyä ym..
Lopulta tehtiin kolmen koirakon voimin ohjattu piilopaikkamakuu kesto 3min. Ennenhän me ei näin pitkää piiloa olla Stran kanssa otettu, mutta vakuutin koutsille, että kyllä se pysyy (kun kouluttaja näytti niin epäilevältä..). Pysyihän se! Piilo oli mahtava, sellainen seinä joita lasten leikkikentillä ja koulujen pihoilla näkee. Sieltä kun pystyi laudan rakosista vakoilemaan koiria 8) Star taisi jopa kerran tai pari kääntää päätänsä, muuten makasi lunkisti vaikka takaa kulki ihmisiä pariin otteeseen (ei katsonut niitä). Huuuippuu, enää noudot ja kaukot kasaan niin avoin odottaa!

Tiistai on tunnetusti agipäivä. Oli taas melkosta säätämistä treeneihin pääsemisen kanssa (mun oli pakko päästä pitkästä aikaa tiistain jumpalle, joten sain isän tuomaan Stran Heinäpäähän josta juostiin keskustaan pysäkille, minä hikisenä kuin mikä), mutta hyvin ehdittiin.
 Aloitettiin omatoimisilla kontaktien treenuulla, ensin A-esteellä ja sitten puomilla. Molemmissa 2on2offit alkaa sujua tosi hyvin! Puomiakin mentiin kokonaisena pari kertaa, ja hienosti Starb muistaa pysähtyä lopussa.
 Sitten oli vuorossa pieni rata. Sisällöltään näin kirjallisesti selitettynä: hyppy,hyppy,käännös vasemmalle+hyppy,mutkaputki,pussi,vasemmalle hyppy,vasemmalle hyppy.
Radalle lähtö ongelmia ei nyt tullut kuin kerran (muistaakseni), mutta sekin jäi onneksi. Yhteensä kahdesti suoritettiin rata, ensimmäisellä kerralla Stara oli vähän hakoteillä ja toisiksi viimeisen hypyn jälkeen juoksi ihanalle puomille, jota oltiin just treenitty. Onneksi saatiin loppuun onnistunut rata, josta jäi kyllä kaikille huippufiilis! Stara ei epäröinyt missään kohti ja minäkin jopa sain ohjattua koiraa kohtuu hyvin. Ei se agility oo kyllä niin helppoa, mitä on joskus luullut..
 Toisella puolella tehtiin sitten vähän keppejä, jotka olivat tosin ihan suorat (kun joku tampio ei niitä osaa oikein laittaa..). Ei voitu mennä yhtään vauhdikkaasti, vaan ohjasin Staraa tiukasti hihnassa jotta menee varmasti joka välistä.
 Lopussa tokoilin vähän Sn kanssa minitilassa, jossa muita koiria oli lähes metrin etäisyydellä meistä. Vire oli taas mahtava, seuraamisen käännökset, luoksetulo ja jäävät meni tosi hyvin. Jos vuosi sitten ois joku mulle sanonut, että pystyn pitämään Staraa irti toisten koirien ollessa metrin päässä meistä, en olisi kyllä uskonut. On se raivopäinen luoksetulo-koulutus, jotain hyvää poikinut!

 

Sunnuntaita odotellessa....