Viimepäivien reenaustouhuista:

 

Sunnuntaina 17.5. käytiin Jäälin mökillä, ilma oli hieno mutta se tais vaikuttaa Staraan hieman eri tavalla kuin meikäläiseen. Muutamat seurauspätkät otettiin keppi/pallopalkalla ja ihan ok, paremminkin olisi voinut mennä. Myös liikkeestä seisomista pari kertaa namipalkalla kokeilin ja alkoi koira päästä jo jyvälle touhusta.

Iltapäivällä otin takapihalla seuraamisia, liikkeestä seisomista ja paikallaanmakuuta. Seuraamiset meni päivään nähden paljon paremmin, patukkapalkalla mentiin ja hienosti pysyi täyskäännöksissäkin mukana. Paikallaanmakuuta en hirveän kauan ottanut (alta minuutin) pihalla, mutta on sitä harjoiteltu aina iltaisin ruokakupin ääressä.  Liikkeestä seisominen sujui jo tosi hyvin! Mun ei enää tarvii heti pysähtyä palkkaamaan, vaan Stara pysähtyy jo käsimerkistä ja "seis"-käskystä ja voin itsekin edetä jo pidemmälle.


Eilen tiistaina 19.5. tehtiin taas takapihareeniä, ja liikkeestä seisominen sujuu jo erittäin näppärästi. Hieman oon koittanu käsimerkkiä alkaa häivyttämään ja Stara pysähtyy jo melko pienestä liikkeestä käskyn kera. Seuraamista otettii taas, nyt mun pitäis alkaa luottaa enemmän koiraan ja ruveta kokeileen pidempiä seuraamispätkiä kun tuntuu että poljetaan koko aika paikoillaan. Kapulan pitämistäkin oon ottanu joka päivä n. viisi toistoa päivällä ja toiset viisi illemmalla. Tuntuu että joka kerta homma on ihan outoa Staralle!! Noh, täytyy vaan malttaa ja jatkaa yrittämistä...

Tänään mentiin taas Jennan ja Ramin kanssa treenaileen Kuivasrantaan. Aluksi otettiin ihan irtiolemista ja koitin saada pidettyä Staran käskyn alla ja pitää sen poissa Raimon niskoilta. Pari kertaa koitti rynnistää Ramin luo, mutta vesisuihku kuonolle sai sen luopumaan yrityksistään. Sen jälkeen tottelikin melko hyvin luoksetulokäskyä.

Ensiksi näytettiin miten meillä liikkeestä seisominen sujuu. Hienosti hurtta totteli, tosin pari pikkuaskelta tuli pysähtymisen jälkeen. Pari kertaa toistettiin liike ja ihan hienosti meni lelupalkalla. Sen jälkeen kokeiltiin luoksetuloa, mutta voi hyvää päivää kun joku oli unten mailla!Sain toisen kerran toistaa käskyn ja sieltä sitten tulla jolkoteltiiin (laukassa sentään..). Oli kyllä melko vetelää touhua.

Stara pääsi välillä jäähylle kentän laidalle ja sen jälkeen kun hain sen uudestaan niin jo löytyi puhtia! Otettiin seuraamista ja käännöksiä keppipalkalla, mutta ne meni melko lailla plörinäksi. Suoralla seuraamista muutamat pätkät vedettiin ja tehtiinki nyt meidän uus ennätys seuraamisessa! Superhyvin seurasi tyttö kontaktissa noin sata (..?) metriä, mutta sitten alkoi hieman katse harhailemaan jotenka palkkasin heti kun otti kontaktin uudestaan.

Loppuaika menikin kuvaillessa ja välillä jotain pikkujuttuja tehdessä, oli vaan niin kuuma ilma että Stara ei millään meinannut jaksaa keskittyä. Pitääkin panostaa nuihin iltareeneihin, kun koira tuntuu silloin olevan terävänä :)

Huomenna helatorstaina mennäänkin käymään Kokkolassa mummolla ja mökillä, toivottavasti Stara ei saa hankittua nahkaansa niitä Öjan (paikka jossa mökkimme sijaitsee) harvinaisia taikapunkkeja. Vielä ei oo keritty punkkisuojaa ostaa, mutta kesälomaan mennessä se kyllä hankitaan. Kyitäkin on Öjan mökillä hirmuisesti, joten saa olla tosi varovainen tuon pampulan kanssa kun se on nokkaansa aina tunkemassa jokaisen liikkuvan esineen/asian luo.. Nähtiin jopa kyy täällä meilläpäin viime lauantaina kun oltiin juoksulenkille menossa, se suunnisti suoraan meidän metsään jossa Staran kans käydään samoilemassa! Ei taida uskaltaa sinnekään vähään aikaan..


Enää viikko, ja kokeet on tehty koulussa joten pääsee jo melkeen kesäloman viettoon. Tuli taas yhtäkkiä tuo kesä, mutta ei kyllä haittaa pätkänvertaa! Korkeat odotukset on kesälle koiran koulutuksen osalta, saa nähä miten käy ;) Kasvattajan kanssa ollaan oltu yhteydessä sähköpostin kautta ja viimeksi laitoin sille pari uutta seisotuskuvaa Starasta. Se sitten ehdotti, että mentäs pimpulan kans heinäkuussa Oulun kv-näyttelyyn! En tiiä kyllä yhtään uskallanko, en osaa nimittäin ollenkaan esittää koiraa näyttelyissä. Seuraaviin mätsäreihin kyllä osallistutaan, mutta jää nähtäväksi. Oishan se tietty siisti kokemus tuo Oulun näyttely...


Kuvia viimepäiviltä:

Lauantain (16.5.) Kuivasjärveen molskahduksen jälkeen

(c) Jenna

Jäälissä

Tänään Kuivasrannassa

(c) Jenna

Ja vielä poseerausta