Noniin, nyt sain tehtyä tän bloginki niin voi alkaa kirjusteleen mun ja Staran toilailuja.

Alkuun ehkä pitäs tehdä jonkinlainen esittely elikkäs:

Olen vm. 91 syntynyt oululainen tyttö ja harrastan ratsastusta, sekalaista urheilua(sali, lenkkeily..) ja koiran kanssa häseltämistä. Päähenkilö on 10kk:n ikäinen snautseri-narttu Stara, riehakas ja erittäin epätyttömäinen kakara. Tällä hetkellä harjoitellaan tokon alkeita ja haaveissa olisikin päästä ehkä noin vuoden päästä alokasluokkaan kisaamaan. Agilitykin houkuttaa suuresti ja se tuntuu kyllä myös passelilta lajilta tuolle pikku kengurulle. Ehkäpä syksyllä aloitellaan sitäkin jos sopivaan ryhmään päästään.

Harrastellaan ihan omaksi iloksi joten palkintojen kiilto silmissä ei tätä tehdä :) Tietysti ois kiva saada Stara kelvolliseksi koirakansalaiseksi, jotenka töitä tehdään...


Sitte hieman viimepäivien reenailuista:

Eilen (15.5) käytiin Jennan ja Ramin kans Kuivasrannassa reenaileen. Ekojen juoksujen jälkeen kakara toimi tosi hyvin!  Otettiin muutamia seuraamispätkiä (pidetään ne vielä tosi lyhyinä että sais pidettyä mahdollisimman hyvän kontaktin) ja meni patukkapalkalla erittäin mainiosta. Lopuksi alko vähän hyytymään ja rupes jäämään jälkeen, jotenka palkkasin onnistuneesta lyhyemmästä seuraamisesta ja lopetin siihen. Luoksetuloa otin pari kertaa, eka kerta jäi aika innottomaksi mutta kun pidensin välimatkaa (Jennan kehotuksesta :D) niin tuli jo paljon innokkaammin.

Jenna otti sitten Staran kans seuraamisesta seisomista (ei oo ennen tehty sitä) ja hyvin kyllä älys koira idean. Loppuun otettiin paikallamakuuta (4min.), kävin palkkaamassa namipalkalla n. 4 kertaa ja viidennellä nousi ylös. Palkkasin sitten ihan lyhyestä paikallamakuusta ja jätettiin homma siihen.

Oli ehkä tähänastisista reenikerroista paras, nimittäin Stara pysy irti Ramin seurassa! Pari kertaa piti suihkepullolla suihkuttaa nokkaan kun oli Ramin luo ryntäämässä ja sitten totteliki tosi hyvin luoksetulokäskyä.

Tänään mentiin bussilla (hirveän häsläämisen kera) jälleen Kuivasrantaan. Nopeasti Stara palautui aamun juoksulenkistä vaikka olikin todella kuuma päivä. Lähettiin Jennan kans koittaan josko hurtat menis uimaan ja mentiin sellaseen paikkaan missä oli myös hyvä reenausalue vieressä. Heti kun vapautin Staran nii se oli huomannu kauempana järvellä sorsia ja lähti rannanviertä niitä kohti. Sitte kun pääs niiden kohalle, MOLSKIS! Koira loikkas suoraa päätä järveen. Se ei oikee tainnu tajuta että se oli vettä, joten heti kiireesti kiipes ylös järvestä ja tuli luokse. Tais sorsia ruokkinu perhe kattoa vähä ihmeissään....

Vähä koitin välillä seuraamista ottaa, mutta Staralla oli keskittyminen aika kortilla. Pari lyhyttä pätkää meni ihan ok namipalkalla, tosin melkeen heti palkkaamisen jälkeen juoksi aina Ramin luo ja mun huutoja ei ottanu kuuleviin korviinsa. Alkaa tosiaan loppua ideat jo multa kesken, että miten saan sen pysymään luona palkkaamisenkin jälkeen. Rannalla ollessa meni myös ohi paljon muita koiria joten piti pitää kakrua kiinnikin välillä. Hirveesti ei sitten muuta reeniä otettu, oli liikennettäki(pyöräilijöitä,kävelijöitä jne.) sen verran että Stara kuikuili koko ajan kaikkialle muualle paitsi meikäläiseen. Erityisesti ohimenevät koirat kiinnosti. Tuo on tosi iso ongelma meillä kun muita koiria ohitetaan (tai toisinpäin), koska penikka on aina kahella jalalla hinautumassa niitten luo.

Noh, ompahan mulle ainakin tekemistä kesälle.Sillon oliskin tavoitteena saada alokasluokan liikkeet suht. sujuvaiseksi ja luoksetulo toimimaan ehdottoman varmasti. Muitten koirien kanssa irtiolo on saatava kans toimimaan. Stara ku on koirapuistossa oppinu että aina kun ollaan irti muiden haukkujen kans, nii sillon leikitään!  Tuo toimintamalli pitää saada muutettua..

Eipäs tässä sitten muuta tällä erää, huomenna jatkuu reenailut kun päästään Jäälin mökillä käymään :)


Reenikuvia:

14.5.09 takapihalla reeniä


15.5.2009 Kuvat (c) Jenna