Eilen oli pitkästä aikaa agit.

Treenailtiin aluksi hyppyä+mutkaputkea. Eka oli kämmäilyä mun osalta, sitten meni ihan hyvin. Tänään ei ollut vauhtipäivä ja Stara yhden kerran jäi vaan toljottamaan mua kun piti hypätä ja juosta putkeen. Kerran jätti myös menemästä putkeen. Mutta meni kyllä lopulta OK.

Samalla puolella harjoiteltiin yksiksemme puomia, tosin loppupätkää vaan. Alkaa jo pikkuhiljaa koiruli ymmärtämään, mitä siltä haetaan (eli pysähtyy kontaktille --> vapautus namille).

Toisella puolella sijaiskoutsin ohjauksella mentiin hyppyjä ja pöytää. Hypyissä oli taas epäröintiongelmia, aarggghh kun oonki saanu kehitettyä Starasta niin epävarman! Ennen sitä joululoman raivopäivää hypyt sujui ihan mukiinmenevästi, mutta nyt... Thjoo, kunhan saatais ees useemmiin treenattua niitäkin. Mutta hienosti meni Star kolmen peräkkäisen hypyn sarjan lopulta.

Pöydässä ei nyt ollut mitään ongelmaa, enkä usko, että siitä tulee kovin vaikea este opettaa. Ehkä sitten jos koiralla on virtaa ylettömästä, eikä malta odottaa esteille pääsyä, mutta vielä ne kokonaiset radat siintää vaan haaveissa...

Ilman ohjausta treenailtiin keppejä kujana, jota oltiin taas vähän supistettu. Mutta mitäs kävikään! Starface oli näköjään unohtanut koko jutun juonen, ja lähti juoksemaan keppejen ohi. Teki sen varmaan 3-4 kertaa, mutta saatiin onneksi loppuun taas vauhdikkaita ja puhtaita suorituksia.

Kun saataiskin treenata agia edes pari kertaa viikossa, siitä olis jo hurjasti hyötyä. Ärsyttää kun joskuskin pitää perua treenit omalta osalta (kuten taas ensi viikolla) ja jää taas hyvät reenaukset tekemättä. No tuleehan se treenitauko muutenkin kohta, juoksujen muodossa...

Ainiin, ja se tiistain treenien tekijä, joka myös teki päivästä entistä ikävämmän. Nimittäin Staran ensimmäinen päällekarkaus. Siis niin, että S oli se päällekarkaaja. Pontta karkaamiselle antoi varmaan se, kun yhden ryhmäläisemme koira lähti yhdessä vaiheessa vedättämään ympäriinsä. Siinä kun oli meidän vuoro mennä koutsin ohjaukseen ja päästin Stran irti, niin ryntäsi vieressä olevan tollerin luo. Sain onneksi nopeasti partapaviaanin ruotuun, mutta kyllä taas pisti ärsyttämään. Oppiiko se koskaan luoksetulokäskyä kunnollisesti! Odotukset ei ole korkealla..

Agitreeneissä sentään jokin onnistui hyvin, mutta se ei ollut agilityä se. Tokoilut sujuivat kivasti kun odotellessamme vuoroa koutsille. Seuraamiset oli mukavan tiiviitä, eikä kontaktikaan rakoillut vaikka häiriötä oli (ympärillä treenailevat koirakot). Eipä kyllä muuta otettukaan, paitsi yksi liikkeestä maahanmeno (onnistui).

Tänään käytiin reilu seitsemän tunnin reissu Kuivasrantaan. Mentiin Jennan&hurttien kanssa ensin pitkälle lenkille, jonka jälkeen käytiin vähän treenailemssa. Treenit oli meidän osalta kammottavat.

Seuraamiset löllöjä, mutta huonompaakin on nähty.

Liikkeestä seisominen, vai oliko sittenkin maahanmeno? Ainakin Staran mielestä! Elukka meni maahan kun käskin sen seistä (ja teki sen kolme kertaa). Ja seisomisen piti olla varma liike.. Noh eipähän lopu treenattavat asiat. Muistuttamisen jälkeen tuli monta onnistunutta seisomista, onneksi.

Ja sitten nouto. Hahhah joo eiköhän aleta vaan opettamaan sitä eteenluovutusta ja samalla opetetaan koko nouto alusta. Tänään tuli nolla onnistunutta noutoa.

 

Tämän päivän reissun kuvasatoa  (c) Jenna:

 

Niin ja tosiaan, saatiin koepaikka Kokkolaan 10.4. pidettävään kokeeseen. En kyllä varsinaisesti oo edes asennoitunut siihen, että kokeeseen mennään, koska Stara on ollut ja pari viikkoa kuin juoksuja tekemäisillään. Tänäänkin Raimo oli koko ajan Starmon pyllyssä kiinni. Ja se jos mikä on alkavien juoksujen merkki..