Eilen käytiin Staran kans Kuiviksella KASsin SERTI-Areenalla agilityn alkeiskurssin hallintakokeessa. Koirakoita meidän lisäksi oli 16, jotenka vilinää riitti..

Mulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia/olettamuksia koetta kohtaan, ja Staran sekoilu ei ainakaan helpottanut oloa. Onneksi ehdittiin hallissa hetki totutella ilmapiiriin ja otin ihan minimini seuraamisia ja maahanmenoja. Perusasennossa Stara istua tönötti käskystä melkeen koko ajan hienosti, ja jopa hakeutui siihen itse! :) Se on hassua, miten tuo hosupetteri aina tuommosissa koirapaljouksissa ottaa kontaktia paljon enemmän ja paremmin, entä esim. normitreeneissä. Parempi vaan mulle!

Noh, lähtötasotesti aloitettiin niin, että tehtiin kaks riviä, joiden keskelle jäi n. neljä metriä tilaa. Siinä sitten ohjaajat kävi kättelemässä ja puhuttelemassa meidät kaikki koirinemme (hyvää luoksepäästävyystreeniä Staralle!!) ja nätisti Stara nuuskutteli tyttöjä (vaikka nousikin perusasennosta täysin.....). Sen jälkeen jokaisen koirakon tuli vuorollaan kävellä ns. koirakujan läpi, jossa koiran tuli kulkea suht. hyvin kontaktissa. Stara kulki hienosti "mennään"-käskyllä koirien ohitse, ja vasta lopussa vilkaisi jotain toista koiraa ja sen sain korjattua "jätä"-käskyllä. Muutenkin Stara totteli tuota luopumiskäskyä jättebra lähes joka kerta.

Seuraavana oli vuorossa yksilösuoritukset ja oltiin onneksi heti toisina, koska oltiin ilmeisesti ilmottauduttu niin hyvissä ajoin. Ensin otettiin paikallaanpysymisharjoitus ja koska tuli niin hyvä mahdollisuus treenata tokomaisesti, niin otin sen sitten ihan paikkamakuuna. Eipä siinä mitään sen vakavampaa, halli oli tyhjä muista koirista (paitsi toisella puolella oli joidenkin agitreenit) joten koira pysyi hyvin paikallaan sen ööö 20 sec??? :D Siinä samalla tyylillä otettiin luoksetulo, jonka tein ns. epävirallisesti, eli jätin Stran istumaan ja ihan nimellä vaan kutsuin luokse (ei perusasentoa). Very good also :) Viimesenä piti hypätä esteen yli (niin ja koira muuten oli ilman hihnaa koko aika) ja se tehtiin kans epätokotyylillä. Tosin Starb totteli hienosti "hyppy"-käskyä, joten kyllä sekin kokeessa varmasti onnistuu (sitten joskus jos sinne mennään....)

Illalla kun olin hoitokoira Dumle-berniä lenkittämässä, niin puhelin piippasi ja sain tiedon että meidät oltiin valittu kurssille! Jeejee, agility here we come! :D Tänään piti käydä kurssille pääsemisen johdosta Virpiniemessä Pirita Pärssisen luennolla (oli kyllä tosi mielenkiintonen) + saatiin infoa tulevasta kurssista. Sielläpä vierähti sitten semmoinen nelisen tuntia.

Aah, ensi tiistaina ekat treenit! Ei malttais millään oottaa.. Perjantaina päästään onneksi treenaan Hiukkavaaraan lämmitettyyn halliin tokoa. Nyt taas nousi nuo pakkaslukemat niin korkeelle, ettei pysty ulkona treenaamaankaan kunnolla. Pitäs vaan nyt kovasti saada koemaista treeniä peliin, että päästäis joskus sinne kokeeseenki saakka.....