Torstaina Star sai iloa elämäänsä, kun tulin Kaakkuriin ja lähdettiin bussilla kohti Kuikkua. Aikomuksena oli treenailla Jennan&Noomin kera ennen meidän koutsaamaa aloavo-ryhmää, ja aikomukset kävivätkin toteen.

Ihan hirveästi en pikkujuttuja yo:n parkkiksella jäätävässä säässä viitsinyt vääntää, joten tehtiin suuremman kaavan liikkeitä. Näihin lukeutuivat seuraaminen, jäävät, luoksetulo sekä ruutu.
Seuruu oli muistaakseni jees menoa, vähän meinas alusasuista nautseria paleltaa pepusta joten kohmeinen takapää ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla.
Jäävistä istuminen on huisinhyvä, ei mittää moitittavvaa. Seisominen sama hyvä juu. Maahanmenoa tehdään lähinnä luoksetulon yhteydessä, tällä kertaa kierrätytin Staraa puun ympäri ja siitä sitten maahanmenoja/stoppeja vaihtelevasti. Kylmällä säällä meinaa kyynärpäiden ja maan väliin jäädä lievä ilmarako, mutta onhan se kyllä kieltämättä inhaa koskea lumiseen maahan...
Ruutu oli iloisin yllättäjä. Sheippaamalla taas alkuun (naksua en jaksa enää useinkaan raahata mukana, niin "jes!"  = naksu), Starbugi tykkää aina mennä jommalle kummalle etumerkille. Nooh, parin yrityksen ja ruudussa hortoilun jälkeen löytyi "jes!"-paikka myös hyvin. Kerran jätin Stran seisomaan lähetyspaikalle ja vein sen nähden lelun ruudun taaksen, paluu koiralle ja lähetys ruutuun (lelulle). Huippu makee! Lopussa koitin ruutua vielä pysäytyksellä, eka kerta meni vähä harakoille, mutta toka super! Alkaa tuo pitkäaikainen sheippausprojektikin tuottaa tulosta, vaikka sitä niin häpeällisen harvoin on treenitty..

Hallilla Stara sai hengailla meidän koulutusryhmän treenien ajan mun vierellä, välillä jätin paikkamakaamaan. Aivan uskomaton kehitys tapahtunut alle vuodessa! En ikinä olisi uskonut viime talvena, että Star pysyisi hallilla irti käskyn alla/käskyttä muiden koirakoiden läsnäollessa! Saati niiden tehdessä luoksetuloja ihan nokkaetäisyydeltä.. Tuntuu että vaahtoon tämmösistä jutuista melkeen harva se postauskerta, mutta ei maha mittää ku on niin ylpee tuosta elukasta!
Reenien jälkeen Jenna käskytti meille vielä voi/evl-seuraamisen, mutta Stra oli meleko jäässä joten peba ei edelleenkään pelannut parhaalla mahdollisella tavalla. Sen jälkeen kiidettiin Jennalle lämmittelemään ja Starakin pääs näkemään pitkästä aikaa myös pientäsuurta miestä Raimoa.

Ja tännään oli taas mukava aamupäivä, vaikka pakkaslukemat lähentelivätkin kahtaakymmentä astetta. Käytiin siskon ja siskon kaverin kanssa lenkkeilemässä maalaismaisemissa yhden tosi kivan kaverin kanssa :)

     
kuvien (c) Linnea