Kai se on nyt alettava kirjottelemaan tännekin säännöllisemmin (ja useammin....), kerta lomakin loppui ja normi arki taas alkaa.

Oon niin laiska kertaamaan menneitä asioita, joten en jaksa loppulomasta sen kummempia jauhaa. Helteistä lähinnä nautittiin Staran kans, mikä meinaa sitä että treenailut jäi vähän vähemmälle. Käytiin myös tsekkaamassa Kokkolan ja Oulun kv-näyttelyt (ihan vaan turisteina), ja saikin Stara siinä samalla aimo annoksen totuttelua koirapaljoudessa liikkumiseen. Loppuviikoista mökkeiltiin urakalla Kokkolassa, sekä Kiimingissä Jäälin mökillä ja Stara sai pomppia meressä ja järvessä mielin määrin. Vähän alkoi myös kuulo huonontua neidillä, kun ei enää kovin hyvin kuultu luoksetulo-käskyjä......

 

Pikkusen on nyt taas alettu treenaamaan, viime viikon maanantaina (3.8) käytiin Staran kans Kuivasrannassa taas Jennaa ja Ramia moikkaamassa. Vaikka kello oli jo lähemmäs seitsemän illalla, niin ilma oli erittäin lämmin. Itse treeni jäi siis melko alkeelliseksi (vielä senkin takia, että kentän toisella laidalla oli jotain porukkaa koirien kanssa pelaamassa futista ja Stara oli ihan mielissään Ramin näkemisestä). Pidin Staran kytkettynä koko treenauksen ajan ja palkkailin lähinnä kontaktista, sekä otin muutamia istumisia ja maahanmenoja. Lopuksi riehutin sitä patukalla ja otin (yritin..) siinä sivussa seuraamista. Paahatavan auringon takia ei neiti karvaturri jaksanut kauaa retuuttaa patukkaa, joten lopettelimme siihen. Jalkapalloa pelaavat koirakotkin oli häipyneet ajan kuluessa, niin päästettiin sitten Jennan kanssa partanaamat riehumaan keskenään.

Hirveästi ei olla tuon edellisen kerran jälkeen treenattu(lukuunottamatta satunnaisia häseltämisiä), tosin maanantaina (10.8) lähdettiin käymään Jäälissä siskojen ja parin muun tyypin kanssa, Stara tietysti joukon jatkona. Kello lähenteli jo ilta yhtäätoista, kun hoksasin Staran kiinnostuksen yhtä keltaista narunpätkää kohden. Straban mielestä oli huippua jahdata pakenevaa narua (jota minä juoksutin ympäri pihaa), joten tajusin alkaa käyttää sitä hyödyksi intoa vaativassa liikkeessä (mikä tuottaa meille edelleen suuria vaikeuksia), eli seuraamisessa. Otin useita pätkiä käännösten, pysähtymisien, tempon vaihteluiden ja täyskäännösten kera, aina välillä palkaten Staran antaen sen jahdata narua. Seuraaminen meni upeasti!! En ole varmaan koskaan saanut sitä kulkemaan niin innokkaasti ja lähellä, täyskäännöksissä jäi vielä hieman jälkeen, mutta muuten oli täydellistä.  Otin samaan syssyyn myös jättäviä, maahanmeno toimi joka kerralla (vauhtia lisää...), seisomisessa vielä pari askelta tuli käskyn jälkeen.

 

Täytyykin tästä lähtien alkaa treenata iltaisin, kun tuntuu koiran olevan silloin terävimmillään. Ja pian meillä toivottavasti alkaa ihan "oikeat" tokotreenit, hain nimittäin KAS:lle mölliryhmään, jotenka toivoa sopii että päästään siihen :) Vaikka aloliikkeitä osataankin jo hieman, niin pyrin silti tuohon ihan alkeisimpaan ryhmään kun Stara on ihan villinä koiraporukassa, eikä treenaamisesta tule mitään. Toivon mukaan tän vuoden puolella päästäisiin ekoihin kokeisiinkin :) Näyttelyihinkin olis kiva päästä kattoon kelpuutetaanko Staraa snautseriksi, joten täytynee alkaa kattoon sopivia joihin osallistua. Varasin tytölle trimmauksenkin parin viikon päähän, kun siitä on tullut ihan kauhea karvaläjä ja irtokarvoja vaan pöllyää ympäriinsä.


Suurin ongelma on nyt luoksetulo-käskyn totteleminen, Stara kun on meinannut jo tappaa itsensä kerran kun juoksi varisten perässä autotielle. Sain siitä kyllä semmoiset traumat, että en ole vähään aikaan pitämässä neitiä irti, muuta kuin metiköissä ja syrjäisillä alueilla. Staralla on myös paha tapa (mökeillä varsinkin) karata naapurin pihalle räksyttämään ihmisille, ja sitä on saatu lähtä sieltä pyydystämään useampaankin otteeseen..... Huoh, jospa tuo kuulokin paranisi tuossa treenatessa, muuten en tiiä mitä tehhä..

Nyt oon itelleni ja Staralle tehny lupauksen, että rupean heräämään tarpeeksi aikaisin kouluaamuina käyttämään koiraa reippaalla kävelyllä, mulla kun on ollut aina ongelmana tuo aamuväsymys. Täytyy koittaa mennä tarpeeks aikasin nukkuun, niin jaksaa aamulla lähtä hihhuloimaan dogin kans. Se on vaan harmi kun meillä ei Staran kans ole lenkkiseuraa täällä Kaakkurissa, Starakaan ei oikeen oo päässyt opettelemaan kulkeen hihnassa jonkun toisen koiran vierellä. Kunhan isä alkais mun autokoulu-opettajaksi, niin saisin sen ajokortin pian ja pääsee kauemmaksikin koiran kans liikkuun.