Nonniin, kokeillaanpa nyt paremmalla onnella tätä blogittamista kun viime kerralla hommat kosahti pahemman kerran (kiitos vuodatuksen, taas perus ”kirjoitan puoli tuntia ylipitkän selvityksen viime aikojen tapahtumista ja loppumetreillä pamahtaa kaikki tyhjäksi”).

Jospa nyt alkuun kertoisi viikonlopun reissusta Klaukkalaan tokon SM-kisoihin. Matkaseurana meillä oli joukkuetoverit Jenna&Noomi ja yövyimme Vantaalla hotellissa, puolen tunnin ajomatkan päässä kisapaikasta.
Kuten pelkäsimme, kisapäivänä aurinko porotti taivaan täydeltä jo aamusta alkaen. Staran kanssa osallistuimme siis ensimmäiseen voittajaluokan kokeeseemme, mikä tällä treenimäärällä oli aika riskaabeliä toimintaa.. Noh, eihän sitä voi SM-kisoja missata, kokemus on aina niin mahtava! Joka tapauksessa, oltiin saatu onneksemme paikka jo toiseen paikallamakuuryhmään, joten kauaa ei tarvinnut vuoroa odotella.

Ensimmäisessä kehässä suoritettiin siis paikallaanmakuu ja kauko-ohjaus,  tuomarina toimi Jaana Tala. Paikkamakuusta meille napsahti , alun hitauden takia. Enkä ihmettele; Star kun normaalistikin menee vähän laiskanlaisesti maahan, ja lauantaina ehdin jo pelätä ettei se mene maahan laisinkaan..
Kaukokäskyistä saimme arvosanaksi 7. Vaihdoissa Stara liikkui (videoltahan tuon näkee), vaikka on noitakin hinkattu oma aikansa. Eniten päänvaivaa viimepäivinä tuotti s-i vaihdot (meni seisomisesta maahan kun käski istumaan), mutta sain sen toimimaan kisoja edeltävänä päivänä peruutuskäskyllä. Valmiithan nuo ei ole läheskään, hinkkaus jatkukoon!

Välissä pienen pieni tauko (sis. koiran vilvoittelua ja pientä palkkausta), jonka jälkeen seuraavaan kehään suorittamaan hyppynouto, seuraaminen ja luoksetulo. Tuomarina Tommi Varis.
Ko. hyppynouto hävettää minua suunnattomasti, tässä liike joka meni nollille täysin oman kämmäilyn takia.. Opettele heittämään kapula, käytä sitä lisäkäskyä (”tuo!”) vaikkei sitä treeneissä ole aina tarvinnutkaan ja ÄLÄ LIIKEHDI KUIN IDIOOTTI. Stara ON haluton noutaja, mutta nyt selvästi jäi odottamaan itse noutokäskyä. Ääh, en halua muistaa koko tapausta enää.. Hyppynoudon muistuttelua ennen seuraavaa koetta, kiits.
Seuruu oli tosi kiva makuuni, vieläkin parempi jos ohjaaja ei apinoisi jatkuvasti liikkeessä. Jotkut pysähdykset ja käännökset tein liian holtittomasti, pitää opetella ottamaan ne vieläkin maltillisemmin. Tuomarin mielestä päivän toiseksi paras seuruu siihen mennessä, josta numero 9  =) Tosin koirakoita ennen meitä ei ollut kovin montaa ollut..
Luoksetulosta 6, käsimerkki jäi epäselväksi snautserille ja eka stoppi meni ihan harakoille. Helteen kuumentamiin aivoihin olisi varmasti uponnut paremmin suullinen käsky, sillä maahanmeno oli hyvä.

Viimeisessä kehässä loput liikkeet (ruutu, liikkeestä istuminen, metallinouto, tunnistusnouto), jotka tuomaroi Riitta Räsänen.
Luojan kiitos, Stara hoksasi katsoa edellisen koiran ruutuun juoksemisen, joten toiveeni olivat korkealla vuoromme koittaessa. Star lähti laiskasti juoksemaan kohti ruutua käskystä, vähän taisi kuumuus painaa, sillä hortoili hieman juopuneen oloisesti vasemman merkin kautta ruutuun.. Viime viikon treeneissä usein tarjosi tuota tapaa mennä ruutuun, mutta saimme kyllä loppuviikosta ihan täydellisiäkin toistoja. (btw tässäkin ohjaajan kämmi; en tiennyt että maahanmenoa ei käskytetä, mistä johtuu tuo jätti tauko) Näköjään ei ole vielä täysin käsittänyt oikeaa suoritustapaa. Seuraamiseen tulo oli mielestäni tosi kiva, on ollut senkin kanssa ongelmia vauhdin osalta! Arvosana
Istuminen nro 9, en olisi itse antanut koska se oli aivan ääääärettömän h-i-d-a-s. Pistetään kuumuuden piikkiin.
Metsku perus-Staraa (arvosana 8½), opetellaanpa tuota tarttumista vielä lissää.. Ja joku apina opettelee pysymään paikoillaan!!! Kiitokset Jennalle, joka osaa katsoa nuo mun maailman idiooteimmat vartaloapu-virheet.
Tunnarin alku meni plörinäksi, kun en muka ollut varma voinko sanoa koiralle ”paikka” ja siksi Star kääntyili mukana miten sattuu. Tuosta johtuen olin aivan varma, että pelleilyksi menee, jos Starbug ei tajua mikä liike on kyseessä.. Ilmeisesti viikon ajan päivittäinen treenaaminen oli tuottanut tulosta, sillä nausterihan hoksas jutun jujun heti! Epävarmuus paistoi kyllä tuosta perinpohjaisesta nuuskuttelusta, mutta oon silti ylpee partanaamasta =) Tunnari siis (miks muistin, että oltais saatu parempi? Nojoo, alkuhäsläys ja viikonmittainen haistelu olivat kyllä ihan tarpeelliset syyt napsia pisteitä).

Kokonaisvaikutelmat olivat kehäjärjestyksessä  10, 8 ja 8, ja koko tuloshan oli siis VOI2, (234,67p) sijoitus 11/67. Stara oli paras snautseri koko päivänä, muitahan keskareita ei tuolla ollut ja voittajaluokassa taaksemme jäi yksi riiseni (ja yksi käppänä alokasluokassa) 8) Jenna ja Nome nappasivat ykköstuloksen alokasluokasta ainoana joukkueestamme, onnittelut! Helle oli aivan tajuton, joten siihen nähden olen tyytyväinen reissumme tuloksiin. Kiitos matkakumppaneille, ensi vuonna taas uusiksi (ties millä kokoonpanolla..)!

Tässäpäs videolla Staran ja minun suoritus:

 

Stellan kuulumisia sen verran, että kakara kasvaa ja kehittyy sekä villiintyy päivä päivältä. Ihanan ahne piski ja ah, niin ihanan raivostuttava penikka osaa olla.. Perusasento alkaa pian jo luonnistua, käskysanaa en ole vielä ottanut käyttöön. Luoksetulo toimii edelleen mainiosti, kuten myös irtiolo. Haukkuherkkä ipana on vähän liiaksikin, mutta toivon sen vähenevän iän karttumisen myötä.. Stellan kanssa treenataan myös viikottain, sillä pipana pääsee torstaisin mukaan Kuikulle kun vedän Jennan kanssa mölliryhmää ja treenaan Staran kanssa sen jälkeisessä ryhmässä. Pentu osaa kyllä kuunnella myös isossa koirahäiriössä valtavan hyvin! Voi vaan sanoa, että tulen saamaan taas uudenlaisia kokemuksia koiranohjaajana, sillä Tellu eroaa Starasta luonteensa puolesta aika reilustikin. Mahtavaa!
Lisää kuulumisia loppuviikosta, huomenna painumme Kokkolaan ja keskiviikkona Staran kanssa toinen yritys voittajaluokassa..

 

kuvat ja video (c) Jenna