Se oli sit semmone reissu.

Perjantai-iltana painuttiin Starfacen kanssa yöjunaan, ja surkeiden unien jälkeen selvittiin Hyvinkäälle klo 8 lauantaiaamuna.
Kisapaikalle löydettiin helposti, kiitos hyvän suuntavaistoni (saa kai sitä joskus itteä kehuakkin...). Ei oltu kuin kolme tuntia etuajassa, mutta mikäs siinä paikkoja katsellessa ja ylempien luokkien suorituksia tsiikaillessa.

Avoimessa luokassa kisasi yhteensä 12 koirakkoa ja tuomarina toimi erittäin hauska Ossi Harjula. Kymppejä ei heleposti herunut, mutta mielestäni hän oli erittäin reilu ja totuudenmukainen doomare.
Lauantaille luvattua 15 astetta ja sadetta ei kyllä näkynyt, päinvastoin saatiin oiva parinkymmenen asteen helle. Hiukan jännätti mahtaako kuumuus laittaa Staran laamailemaan (kuten ensimmäisessa kokeessamme)..
No annyway täältä tulee se janoamanne pisterivi, selityksineen tottakai:

Paikalla makaaminen 10 JESJESJEEEESSSSS!!!!!!! Olin niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin iloinen!! Tätä ei ollakaan turhaa harjoiteltu viime viikkoina. Yleensähän meillä kusee paikkamakuut siksi, että Star on ihan paineissa kun tulen takaisin eikä katso mua -> ei nouse eka käskystä persasentoon. Kotosalla ollaan sitten reenitty kontaktia ja minun palaamista jnejne. ja se toimi!! Talface käänsi pään ylös kun kävelin viereen, vaikka alussa "maahan"-käskystä näytti siltä, ettei se tule sieltä nousemaan (jäi lakonisesti tollottamaan eteenpäin). Aaaaahhh jesss tää oli päivän pelastus (no ei, hieman oli odotuksia muitakin suorituksia kohtaan..).
Seuraaminen taluttimetta 9,5 Perushyvää Staran seuraamista. Itehän meinasin taas lähtä horjumaan kuin juoppohorisko, mutta pystyssä pysyttiin. Oikean käännökset sais tietenki olla tiiviimmät, mutta en voi odottaa parempia kun ei niitä olla paremmiksi reenitty. Mutta mikä parasta, tuomari oli ihan mielissään! Oli kuulemma ihan hämmästynyt kun näki snautserin seuraavan niin hyvin! Jaksoi kyllä vaahdota aikansa kuinka hienosti Star seurasi :) 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 En ois antanut ysiä.. En nähnyt kuinka "nopeaa" S meni maahan, mutta asennosta (vinossa kuin mikä) päätellen vauhti ei ollut päätä huimaava. Tuomari mainitsi hitaudesta ja sanoin, että tuttu juttu..
Luoksetulo 9 Ja tästäkään en olis antanut ysiä. Voi papparainen mikä stoppi!! Tosin mun käsimerkki ei kyllä ollut niin terävä kuin pitäisi olla.. Nghäää.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 Kuulemma hiukan liikahti käskyn jälkeen.
Noutaminen 7 Voi tsiisus ihan oikeesti.... "Minäpäs tästä laukkaan kapulalle ja hmmm, mitenköhän tämä olisi hyvä ottaa suuhun? No niin täältä tullaan pikkuhiljaa lönkötellen! Mutta hei, entäs tämän luovutus? Pitikö se nyt jäädä seisomaan puoli metriä tuon emännän eteen vai miten? No, hyvinhän se tämän kapulan tästäkin saa! Diipadaapaduu, odotas hetki kun siirryn sinne viereen istumaan". That's all about that..
Kauko-ohjaus 8,5 Raivoraivoraivo nousee ja kihisee korvista ulos. Tietenkin juuri siinä kun annetaan ensimmäinen istumiskäsky, kehän ulkopuolella Staran takana alkaa joku hemmetin veritappelu kahden koiran välillä. Starahan on niin superhyperhäiriövarma koira, että sehän ei jää tuijottamaan rähinöitsijöitä.. No siis, ensimmäiseen istumiseen kaksoiskäsky ja loput meni kuin vettä valaen. Mutta juu suosittelen, tuokaa ihmeessä koiria tappelemaan tokokisoihin!! edit. Tähhh, nyt vasta huomasin tuon puolikkaan!! Sairasta, ehkä saatiin sympatiapisteitä..
Estehyppy 10 Perussettiä.
Kokonaisvaikutus 9 En tie mistä piste. Ehkä kehuin liian vähän tai näytin vaan liian v*ttuuntuneelta välilä. Mutta Staraa on turha alkaa kehua liikkeiden välissä, koska ainut mikä mielessä on, on kehän laidalla odottava ruoka.

Jepotijee. Pisteitä yhteensä siis 180,5 ja sijoitus 1/12, lisäksi KP.

Sitten odoteltiin rotumestaruuden ratkaisua, tosin saatiin ennen virallista julkistamista kuulla, että pokattiin snakumestaruus heleposti. Mikäpäs siinä :D Loppujen lopuksi Starasta leivottiin tuolla reissulla snautserien tokomestari ja saatiin pari kiertopalkintoa ja ruokaa.. Ruokaa tuli myös luokkavoitosta viisi kiloa, eli yhteensä 20 kiloa kuivamuonaa olisi ollut tarkoitus raahata junaan ja Ouluun! Olin aika kauhistunut, kunnes Monty-snakun omistaja Eeva tarjoutui ottamaan ruoat kyytiinsä kun hekin Oulussa asuvat. Erittäin suuret kiitokset Eevalle!!
Kiitokset myös muulle snautseriväelle ja Tuijalle isot kiitokset kuvista! Kuvia saanemme lisää vielä myöhemmin..

Odotukset täyttyivät, oli ihan kelpo 19v. synttärilahja nuo eilispäivän saavutukset. Vaan oli väsynyttä porukkaa illalla kotosalla, voin sanoa.


Liian mielissään...