Tulipa taas selostukset ajallaan.. No heh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!
Sepustuksesta tulee vaihteeksi lähes kuvaton, KOSKA joku samperin rähmäkäpälä (=allekrjt) vaahdoissaan kopsautti kovalevyn lattialle ja rakas Lacie-kuviensäilyttäjä sekosi. Toivotaan, että kallisarvoinen boksi tulee kuntoon, siellä on nimittäin koko vuosisadan kuvat..

Sunnuntai oli siis näytelmäpäivä. Isän kyydillä mentiin kello kahdeksaksi Äimärautiolle Staran ja pikkusiskon kanssa, jonka jälkeen etsittiin Miinan ja Markun teltta. Ei ollut vaikea löytää oikeaa, onneksi :)
Miina pestasi jonkun tuttunsa (miehen) käpälöimään Staraa, ensin juoksutin Straa ympäri ja pistin sitten seisomaan. Mies kävi kopeloimassa arkajalan, mutta neitipä ei liikahtanutkaan! Jeee, kehässä ei siis mitä todennäköisimmin tulisi ongelmia miestuomarin kanssa.
Tokoiltiin vähän samalla nurtsialueella, Str oli niin valtavan innokkaalla tuulella. Seuruupätkät oli huippuja, kuin myös askelsiirtymät joka suuntaan. Yksi luoksarin stoppi otettiin myös, joka oli hieno.

P&s snautsereita oli sunnuntaille ilmoitettu lähes 30 kpl, joten saatiin odotella aikamme. Nuorten luokassa oli tarkoitus olla neljä koiraa, mutta yksi oli peruuttanut joten nuorisonarttuja oli vain kolme kappaletta. Tuomarina toimi hollantilainen Theo Leenen, joka tykkäsi jututtaa koiria (mikä ei ollut kovinkaan miellyttävää ainakaan Starin mielestä). Lopullinen tulos oli ERI ja luokkavoitto, eli NUK1. Paras narttu-kehässä Staran voittokulku ei enää jatkunut, vaan tuomari kätteli meidät ulos kehästä viimeisten karsittavien joukossa. Sivusta seuranneet kannustusjoukot (=äiti&siskot) sanoivat, että kippurahännät lähti ensimmäisenä kehästä ulos. Lie sitten oliko se syy, seisotin Staraa kyllä aika epäpätevästi (en viitti vääntää ja kääntää sen jalkoja jos neiti ei niitä "oikeaan" asentoon laita).. Turhapa tuota on jäädä jossittelemaan!
No anyway, tässäpä sianenglantilainen arvostelu originaalina ja in finglish:

24 months bitch (aiemmin sanoin iäksi  23 months ja ukko kuuli, että 22. Korjasin, mutta näköjään ei tajunnut..). Squared construction. Nice feminin head. Dark eyes. Complete scissors bite. Well set ears, nice garniture (?). Good neck, shoulder & topline. Correct tailset. Tail too curly. Well angulated in front. Could have little more angle in stifle. Hard coat. Moving well.

24 kk:n ikäinen narttu. Neliömäinen rakenne. Hyvä feminiininen pää. Tummat silmät. Täydellinen saksipurenta. Hyvin asettuneet korvat, hyvä jokin. Hyvä niska-, olka- ja ylälinja. Oikea hännänasento.Häntä liian kippura. Hyvin kulmautunut edestä, voisi olla enemmän kulmauksia takana (polvissa). Kova turkki. Liikkuu hyvin.

Ja tässä neiti kippuräntä (c) kennel Miinalaakson:

btw: Luin snautserin rotumääritelmästä, että rodulla hännän kuuluu olla luonnollinen. Staralla on luonnollinen kippurahäntä!!

Hahohahaoenmsokefwerg ensi viikolla tokon SM:t. Ei jaksa treenata muuta kuin pienenpieniä juttuja toisinaan, mutta noutoa joka päivä. Sujuu toisinaan. Ei tressiä.. Nyt lekotellaan vaan, sunnuntaina lähdettiin Kokkolan mökille josta tultiin eilen, nyt ollaan jo Rukalla mökkeilemässä. Tokoillaan välillä, olen tehnyt Straalle myös pari makkararuutua ja hyvinhän ne kabanossit on partanokkaan uponnut.