Bloggaus ei nyt ota onnistuakseen, vaikka kerrottavaa olisi viime kuun varrelta runsain mitoin. Työt, matkat ja harrastukset vievät niin paljon aikaa, että harvoin jaksaa enää yötä myöten istua koneen äärellä.. Noh, tääl myö silti ollaan ja porskutellaan kesäkisakauden ollessa kuumimmillaan :)

Aloitetaan vaikka synttärionnitteluin, sillä maanantaina 18.pv minun partamonstermachine Stara täytti pyöreät kolme vuotta! Voi kun siitä on jo muka kauan kun tuo pieni pirulainen saapui elämääni..

Kolmessa vuodessa on saatu aikaan enemmän kuin koskaan uskoin, tosin kuluneena vuonna ei niin hirveästi saavutettu mitään (paitsi TK2 ja myöhemmin tekstissä kerrotut asiat). Mutta koirana Stara on kyllä kasvanut niin henkisesti kuin fyysisestikin ja voisi sanoa sen jopa aikuistuneen. Hermot kestää miljardi kertaa paremmin kuin nuorena ja nausteri toimii kuin ajatus (tai ainakin silloin tällöin..). Paras piski <3

Sitten niihin kokeisiin. Eli ainut voittajankoe mistä olen raportoinut on tuo SM-koe, mutta täältä pesisi vielä kaksi muuta:

Kokkola 15.6 tuomarina Veijo Kinnunen

Paikallamakuu 10 – perus Star
Seuraaminen 9½ - tykkäsi kovasti Staran seuraamisesta, puolikas hitaista istumisista jne. mistä nyt meiltä sakottaa voi
Liikkeestä istuminen 10 – piikkase hitaahkonlainen kuulemma, mutta ei häiritsevän
Luoksetulo 9 – teknisesti napakymppi, mutta tarviiko edes sanoa (hitaus)
Ruutu 0 – voi pers. Näytin kentän laidalta ennen koetta edeltävän koirakon ruutuunlähetystä Staralle, vaan ei olisi kannattanut.. Heillä ei napannut, ei sitten meilläkään. Staran keskittyminen herpaantui sen mennessä haistelemaan liikkeenohjaajaa ennen liikkeen alkua ja vituiks män.
Hyppynouto 0 – tätä ei ookkaa ennen kokeiltu! Liian iso kapula + vetelä koira = tullessa kiertää esteen ja äkkiä huitasen kädellä hyppäämään, joten hyppää esteen väärältä puolen ja tuo kapulan nätisti. ”On koira kyllä looginen eläin!” nauroi tuomari..
Metallinouto 8 - perushidaslöllöällö

Tunnari 7½ - tarkkaa työtä niin meni vähän aikaa..
Kauko-ohjaus 8½ - liikkuuhan se joissain vaihdoissa
Kokonaisvaikutus 8½

VOI2 (232,5p) sij. 1/4

Hiemankos v*tutti nuo kämmit, mutta surkeastihan me tuohon oltiin valmistauduttu. Tuomari kyseli koiran ikää ja sanoi, että helposti vielä edetään kun koira on noin nuori. Kehui kovasti ja palkintoa valitessani kehotti viemään koko laatikon mennessään :D

Kokkola 2.7 tuomarina Tiina Laakko

Paikallamakuu 10 – über
Seuraaminen 9½ - puolikas siitä, että Straban kuono kosketti välillä mun jalkaa..
Liikkeestä istuminen 0 – onko pakko muistella tätä. ”Hei, tulin kisaamaan voittajaluokkaan ja koirani ei osaa istua!” seisoi siis.. (kehän ulkopuoliset tapahtumat vaikuttivat tähän, mutta ei enää käännetä veistä haavassa ja sirotella suolaa ja pippuria siihen päälle, eihän?)
Luoksetulo 9 – ”melko voimakas käsimerkki”
Ruutu 9 – jee, kannatti treeniä muutama tunti ennen koetta + näyttää kehän ulkopuolelta ruutu snakulle. Lähti vähän haparoivin askelin, mutta bongattuaan ruudun laukkasi nätisti keskelle kuviota. Maahanmenossa liikkuu hieman eteenpäin, siksi jää turhan eteen.

Hyppynouto 8 – lähti hienosti, mutta ei heti hoksannut kapulaa (katsoi kauempana ollutta merkkiä). Loppuhyvä
Metallinouto 8½  - oon niin taitava nakkaamaan metskun pystypäin, joten koiralla oli vähän aikaa mietittävä miten ottaa ällökapula suuhun sellaisesta asennosta.

Tunnari 7 – haisteli ja hieman maistoi omaa, haisteli lisää ja toi oman.
Kauko-ohjaus 7 – hyi hemmetti, liikkui melkein oman mitan!!
Kokonaisvaikutus 10 - =)))

VOI2 (249p.) sij. 1/1

Koe oli iltakoe Kokkolan raviradalla, jonne tultiin hyvissä ajoin ja jouduttiinkin sitten odottelemaan reilut pari tuntia ennen omaa vuoroa.. Onneksi oli kepo ja kannustusjoukot mukana! ;) Ehti tulla aivan jäääätävän kylmä, housut piti vaihtaa pitkälahkeisiin vaan silti paleli. Hyvä, että sain tunarikapulan pidettyä kädessä! Kinnusen Veijokin oli kisaamassa oman koiransa kanssa ja meidän palkintojenjaossa sanoi ”olisi pitänyt saada jo se ykkönen!”. Heh, niinpä. Jos istuttais ens kerralla?

Ja viimeinen, muttei todellakaan vähäisin (paras näistä kolmesta) koe käytiin suorittamassa viime lauantaina 16pv. Kyseessä oli siis käyttäytymiskoe, ja pidemmittä puheitta voi vaan sanoa, että Stara osasi käyttäytyä :)
Oulussa suoritettiin ko. koe, yhteensä kuusi koirakkoa oli paikalla joista vain kaksi eivät läpäisseet koetta. Tottisosuus meni vähän miten meni oman osaamattomuuteni vuoksi, mutta annettakoon se anteeksi (tuomarin lausahdus ”harrastatte ilmeisesti tokoa?”, riittää selittämään kaiken). Kaupunkiosuus oli mallikas, ei mittään ropleemia missään kohtaa. Sain hienon pinssin ja Stara vielä hienomman tunnuksen; BH Miinalaakson Akraseena !

Jepskukkuu, Stara-täyteistä tekstiä taas, mutta Stellalle kuuluu myös varsin hyvää. Opetellaan pikkuhiljaa juttuja ja kierretään eri tapahtumissa, viime sunnuntaina Tellu pääsi katsastamaan KV-näyttelymeininkiä Oulun Äimärautiolle. Hyvin tottui kakara hämminkiin ja nähtiin melkein samanikäisiä sukulaisiakin!

Nyt ollaan taas matkalla kohti Kokkolaa Staran kanssa, arvatkaa vaan minne.. Saatan jopa kertoa siitä heti huomenna, kone kun tarttui mukaan eikä bussissa paljon muutakaan tekemistä ole. Kuulemisiin!

(kaikki kuvat on Kokkolan kokeesta 2.7.2011)