Noniin, nyt se on sitten koettu. Ekat viralliset näyttelyt on takanapäin ja olipa kyllä reissu :)

Myöhään perjantai-iltana lähdettiin yöjunalla kohti Pasilaa Jenna seuranamme. Lyhyiden unien jälkeen oltiin puoli yhdeksän aikoihin lauantai-aamuna perillä ja asemalla meitä oli vastassa Henna, joka johdatti meidät Messukeskukseen.

Perillä messarissa etsin väenpaljoudesta Staran kasvattajan Miina Käiväräisen, minkä jälkeen Jenna ja Henna lähtivät omille teilleen ja leiriydyttiin Staran ja uuden kevythäkin kanssa Miinan ja muun porukan luokse. Paikalla olivat myös Staran sisarukset Tinka ja Aatu, sekä Staran äiti Essi.

Kuulumisten vaihdon jälkeen Miina ohjeisti minua vielä kehää varten Staran esittämisessä, etenkin "tuomari tutkii"-osuutta varten. Kun Miinan yksi tuttava mieshenkilö tuli pyynnöstä tutkimaan Staraa, niin voi järkytys. Stara väisti, murisi ja haukkui niin kuin yleensäkin tuntemattomille mieshenkilöille. Se ei varsinaisesti parantanut olotilaani ja olinkin varma, että meidän ekasta kehä-esiintymisestä tulee katastrofi...

Noh, Parhaan Veteraani uroksen valinnan jälkeen oli meidän vuoro astua areenalle. Olimme järjestyksessä kolmas, ja narttujen junioriluokassa kilpaili jotain 6?? koiraa. Ensin juostiin kehän ympäri ja voi hyvänen aika mikä vauhti kaikilla muilla oli! En tiennyt, että siellä pitää oikeasti juosta niiin lujaa. Yritin parhaani mukaan olla jättämättä kamalaa väliä edellä juokseviin koiriin...

 

  Minä&Stara                         Miina&Tinka

 

Vauhtiii....

Jännäsin kauheasti meidän vuoroamme yksilöarvostelussa ja kun vuoromme tuli, seisotin Staran normaalisti ja keskityin vain siihen, etten häiritse koiraa omalla häsläämiselläni. Tuomarin (kroatialainen Niksa Lemo) lähestyessä, syötin Staraa taukoamatta. Kun tuomari tutki Staran hampaat, mua hiukkasen hävetti kun koiran suu oli täynnä makupalojen murusia :D Sitten tuomari tutki ja kosketteli Staraa, paineli takapäätä, jalkoja jne. ja mitä teki Stara; ei mitään!!! Olin ihan onnesta soikeena, kun juostiin sitten ees taas ja seisotin Staraa (mahtavasti pysyi paikoillaan) tuomarin arvostellessa koiran. Olin niin keskittynyt Staran palkkaamiseen, etten hoksannut kehätoimitsijan ojentavan mulle vaaleanpunaista nauhaa, ennenkuin kuulin Miinan huutavan meikäläistä. :D

  

 

Kun kaikki junnunartut oli arvosteltu, oli loppukoitoksen vuoro. Juostiin kehää ympäri ja sitten, tuomari osoitti meidät ekalle paikalle!!! Se oli aivan uskomaton tilanne, en voinut käsittää, että Stara oikeasti voitti junnuluokan!! Meidät ohjattiin ykköspallille ja annettiin ties mitä lippuja ja lappuja ja Miinan mies Markku otti meistä kuvia (en tiiä ottiko muutkin, olin vähän pihalla nimittäin). Kehästä poistumisen jälkeen oli kyllä monta hämmästynyttä naamaa vastassa omani lisäksi :D Jenna ja Hennakin ehtivät näkemään meidän suorituksen ja Jenna sai napattua muutamia kuviakin.

Voittomme "takia" meillä oli seuraavaana vuorossa Paras narttu-kehä. Sitä ennen oli noin puolen tunnin breikki minkä aikana käytin Staran ulkona ja  hengähdettiin hetki. Kellon lyötyä puoli yksitoista oli taas hetki astua kehään. Junnuluokan voittajina meidän täytyi mennä ensimmäisenä, mikä ei todellakaan ollut hyvä asia meikäläisen kannalta. Ekaa kertaa kun virallisissa ollaan, niin ei voi oikeen hahmottaa kaikkia tuomarin käskyjä nääs...:D Tulihan siellä sitten häslättyäkin (mm. vauhdin kannalta), mutta ei siitä sen enempää....

Lähes parikymmentä narttua asettettiin ryhmittäin seisomaan ja juoksemaan ympäri kehää vuoronperään. Sitten tuomari laittoi meidät järjestykseen ja mentiin Staran kans johonkin about neljänneksi-viidenneksi jonossa.Tuomari kävi vielä kokeileen Staran niskaa ja neitihän ei liikahtanutkaan :) Sen jälkeen taaas juoksuajuoksua. Sieltä sitten voíla, hypättiinkin kolmannelle sijalle!! Viimeinen juoksukierros taputusten kera ja siinä se! Stara oli sijoittunut Paras narttu-kehässä kolmanneksi!!!! Palkintopallilla saatiin taas lippuja ja lappuja ja yksi niistä oli SERTi (+hieno ruusuke..:D). Ei voi kyllä sanoin kuvailla sitä tunnetta, olin koko ajan monttu auki ja ihan pyörällä päästäni.

Tässä Staran arvostelu:

Beautiful type. Excellent head. Very nice angulations. Good developed topline. Excellent color, texture could be better. Nice movement.

(suom.): Kaunis tyyppi. Erinomainen pää. Todella hyvät kulmaukset. Hyvin kehittynyt ylälinja. Erinomainen väri, karvanlaatu voisi olla parempi (eli karkeempi). Hyvä liikkuvuus.

Siinä sitten porukalla ihmeteltiin ja käytiin Miinan kanssa hakemassa meidän palkinnot. Miina osti meille siinä samalla upean Juniori-Voittaja ruusukkeen, kiitos paljon siitä! Sen jälkeen laitettiin kamat kasaan ja vietiin koirat lepäämään Miinan ja Markun asuntoautoon, että päästäisiin itse syömään ja kierteleen kojuja. Syömisen jälkeen käytiin Miinan kans kiertämässä halli jossa kaikki rotujärjestöjen, koiratarvikkeiden ym. kojut oli. Mukaan tarttui Snautseriyhdistyksen paita ja heijastin ja Harley Davidson- hihna (panta on jo entuudestaan). Jäin vielä hetkeksi kiertään katteleen kehiä, kun Miina lähti takaisin vaunulle.

Kello läheni jo puoli viittä ja ryhmäkehien alkua, joten paljon katseltavaa ei enää ollut. Lähdin sitten itsekin takaisin vaunulle katsomaan mitenkä pikku junnuvoittaja voi. Juotiin siinä vielä kahvit ja käytin Staran pikkukävelyllä ulkona, kunnes oli aika pakata kamppeet ja lähtä ettimään Jenna ja Henna, jotka oli jossain Petsie-porukan kans. Kiitokset paljon Miinalle ja Markulle meidän "huoltamisesta" ja tietysti kiitokset upeasta ja ihanasta koirasta!!

Nopeasti löydettiinkin tytöt ja tavattiin muutama petsieläinenkin. Viimeinen tunti vietettiin kojuhallissa josta nappasin vielä mukaani kilon koiran ruokaa ja Hurtta-klubilaisten heijastimen.

Kuuden maissa suunnistettiin juna-asemalle jossa saatiinkin puolisen tuntia odottaa junaa. Junan lemmikkivaunussa ei ollut meidän lisäksi kuin kaksi naishenkilöä käppänän kera, joten rauhallista oli ja ehdin nukahtaakin hetkeksi. Starahan tietysti nukkui kuin tukki koko aika, se ei turhia stressaa :) Seinäjoella saatiin käyttöömme koko vaunu, kun käppänätyypit lähtivät. Siellä sitten mm. temppuiltiin ja piiloteltiin Staralle herkkuja eri puolille vaunua :D

Kahdentoista jälkeen saavuttiin Ouluun ja meitä oli iloiset kotijoukot vastassa. Oli kyllä mahtava reissu, siitä suuret kiitokset Jennalle, Hennalle, Miinalle ja Markulle, joita ilman ei ois matkasta tullu yhtään mitään!