Hihhei, vihdoinkin loma!! Nyt onki aikaa treenailla ja muutenkin lenkkeillä ja vieläpä valoisaan aikaan. Mettässäki voi käyä useemmin kun ei pelkoo, että Stara menis hukkaan.. :D Helsingistä paluun jälkeen alkoi ihan kamalat pakkassäät, ja viikon aikana mittari hipoikin lähes -30:ntä. Ulkoilu jäi siis vähän vähemmälle, kun Starakin joutui yhdellä jalalla pomppimaan 5minuutin ulkoilun aikana. Loppuviikosta alkoi onneks lämpeneen ja perjantaina olikin jo hyvä sää treenata.

 

Perjantaina (18.12) mentiin Staran kans Kempeleeseen yhteen maneesiin treenaileen Netan, Katjan, Lotan ja Moonikan kans. Odotukset ei ollu korkeella Staran osalta, koska uudet treenikamut on aina niin kaaauhian kiinnostavia. Mutta lopulta ainut ongelmaisin asia oli saada Staran nokka irti niin ihananmahtavan hevosen kakan tuoksuisesta maasta 8) Pari kertaa siellä myös maiskuteltiin jotain ihania löydöksiä..

Noh, treenit meni kyllä hienosti. Pidin Staralla koko ajan kevyen hihnan pannassa kiinni, ettei ryntäis kenenkää koiraparan "kimppuun", mutta niin ei onneksi päässyt käymäänkään. Taisin ottaakin oikeastaan kaikkia alokasluokan liikkeitä + alustan kosketusta pari kertaa.

Seuraamista en ihan hirveenä ottanu, mutta hyvin meni, ei mitään entiseen poikkeavaa.

Uskaltauduin koittamaan myös pari luoksetuloa ja täydellisesti meni! Pikkasen oli epäilystä, että Stara ois voinu lähtee rynnistään toiselle puolelle maneesia, mutta thank god ei.

Hmm, sitten jäävät. Maahanmeno ok, vauhti ei ois pahitteeksi koskaan mutta kelpaa tuokin. Edelleen silti koitan leikkimisen avulla saada siihen sitä nopeutta. Seisomisessa tulee vielä joitain miniaskelia toisinaan, niin sitä oon treenannutkin varmaan joka päivä aina muutamia toistoja lenkin ohessa tmv.

Paikallaanmakuuta koitin kerran ihan pienen hetken pienellä välimatkalla. Eka sai parikin kertaa sanoa, että pääkin meni maahan, mutta sitten makasi ne parikymmentä sekuntia hienosti vaikka lähistöllä oli vipinää ja vilskettä.

Lopuksi koitettiin hyppyä kun kerrankin oli siihen mahdollisuus. Muutamia epäonnistumisia tuli, ja eka kertaa Stara rupes haisteleen estettä hypyn jälkeen. Tämän treenausta siis enemmän kiitos...

 

Tänään käytiin moikkaamassa Jennaa ja Ramia Kuiviksella. Alle kymmenen asteen pakkasilla ei enää riemuittu, kun asteet alko taas nousta -15:sta ja ylikin. Käytiin silti puolisen tuntia treenaan yliopiston parkkiksella, ja Stara oli kyllä mainiossa vireessä.

Keskityttiin lähinnä seuraamiseen, ettei tulis aivan liian kylmä. Seuruut oli bra, mitä nyt taas täykkäreissä oli ehkä turhanki paljon väljyyttä. Mutta ei nipoteta, ihan hyvin se meni.

Jäävät oli kans allright. Seisahtumista taas hiottiin, että sais ne miniaskeleet sieltä lopusta pois.

Yhden luoksetulon otin taasen, ja hienohieno. Tätä ei nyt tarviikkaan hirveesti treenata muutako häiriötilanteissa, liikkeenä muuten sujuu jättebra vauhdin ja sivulletulon osalta.

Ja sitten noudon alkeita. Kotona ollaan tätä harjoteltu satunnaisesti, mutta Staralla ihan ei oo vielä hallussa kapulan pito. Oon ottanut sitä nyt lähinnä siten, että koira sivulle - kapulan heitto - koira omatoimisesti (ilman käskyä) hakee kapulan ja siitä nyt sitten oon koittanut sivulletuloa alkaa liittää mukaan. Tänään tulikin oikeestaa yks melkeen täydellinen suoritus!! Kapula pysy suussa, ja Stara tuli perusasentoon sen kans. Vähä oli kyllä kapulan jäytämistä, mutta nooo........ Treeni jatkuu, mutta eipä tällä kiirettä oo :)

Loppuun Jenna käskytti meille seuraamisen. En tiiä oonko varma, mutta tuntu etten oo tainnu ikinä seurauttaa Staraa niin pitkään. Ja sehän silti seuras!! Siitä alkoikin harkinta, että josko uskallettas kokeisiin jo helmikuussa.. Eehhh, vielä saa Jenna kyllä vakuutella mua asian suhteen, muttajuuu katotaan :DD

 

Toivoo Stara&Anniina!